Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Νοσηλεύτρια καταρρίπτει τις θεωρίες συνωμοσίας για τους εμβολιασμούς: «Έχετε μαύρα μεσάνυχτα» /Κορονοϊός: Καμία αναφορά για παρενέργειες στους πρώτους 260 που εμβολιάστηκαν.

 Την δική της απάντηση στους συνωμοσιολόγους και όσους διαδίδουν πως όσοι εμβολιάστηκαν χθες, δεν έκαναν πραγματικό εμβόλιο δίνει η νοσηλεύτρια Ελένη Πέτρακα, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) και μέλος του Ινστιτούτου Υγείας (ΙΝΕΠΥ).Μία από τις θεωρίες που διακινείται είναι ότι ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκαναν εμβόλιο, το οποίο δεν είχε το σκεύασμα της Pfizer, αλλά φυσιολογικό ορό.

«Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος», αναφέρει η κυρία Πέτρακα.

Παράλληλα σημειώνει ότι «στο βίντεο υπάρχει περιγραφή της δοσολογίας και πληροφόρηση πόσες δόσεις βγάζει το φιαλίδιο για πόσους ανθρώπους δηλαδή» για να καταλήξει στις δηλώσεις της ότι «όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να έχετε μαύρα μεσάνυχτα».

Ολόκληρη η ανάρτηση της κυρίας Πέτρακα:

Διαβάζω και δε ξέρω πραγματικά από που να το ξεκινήσω....

«Έκανε ο πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορό» λένε αυτοί ορμώμενοι από τη φωτογραφία που η Νοσηλεύτρια κάνει αναρρόφηση από μια αμπούλα φυσιολογικού όρου με σύριγγα.

True story: Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος.

Η τελική αναρρόφηση των ml είναι το αραιωμένο φάρμακο που θα γίνει υποδόρια ή ενδομυϊκά στους εμβολιαζοντες ανάλογα με τις οδηγίες των φαρμάκων.

Στο βίντεο υπάρχει περιγραφή της δοσολογίας και πληροφόρηση πόσες δόσεις βγάζει το φιαλίδιο για πόσους ανθρώπους δλδ.

Ο Πρωθυπουργός έκανε το εμβόλιο. Η δημοκρατία μας όμως επιτρέπει σε όλους ελεύθερη βούληση.

Άς ενημερωθούμε σωστά από τον οικογενειακό γιατρό μας. Τελικά πολλές φορές και η εικόνα για άλλους είναι 1000 λέξεις και για άλλους μια οφθαλμαπάτη. Στην προκειμένη περίπτωση όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να εχετε μαύρα μεσάνυχτα.

liberal.gr

Κορονοϊός: Καμία αναφορά για παρενέργειες στους πρώτους 260 που εμβολιάστηκαν.

 Καμία παρενέργεια μέχρι τώρα δεν έχουν εμφανίσει οι πρώτοι 260, πολιτικοί και υγειονομικοί, που έκαναν το εμβόλιο στα 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός γίνεται σε δύο δόσεις και έτσι αυτοί οι 260 θα πρέπει να επιστρέψουν στην «καρέκλα» σε περίπου έναν μήνα.Την ίδια στιγμή η κα Μίνα Γκάγκα, Διευθύντρια της 7ης Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία, η οποία ήταν ανάμεσα σε αυτούς που εμβολιάστηκαν, τόνισε ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται ενάντια στο εμβόλιο δεν μπορούν να σταθούν.

Η ίδια, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας, επεσήμανε ότι τα εμβόλια είναι μια πολύ ασφαλής λύση. Σχετικά με το αν έχει εντοπιστεί στον κόσμο κάποια σοβαρή παρενέργεια από το εμβόλιο, η κα Γκάγκα είπε πως «σε όλα αυτά τα εκατομμύρια που έχουν γίνει, έχουμε ελάχιστες αναφυλακτικές αντιδράσεις, μάλλον λιγότερες από όσες έχουμε συνηθίσει με άλλα εμβόλια».

Η αναφυλαξία είναι κάτι συνηθισμένο ακόμα και με φάρμακα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, εξήγησε η γιατρός.

Υπάρχει έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα, όμως οι μελέτες τους δε δημοσιεύονται ποτέ σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Η γιατρός, διευκρίνισε όμως ότι «είναι πολύ αυστηρά τα πρωτόκολλα και τα δεδομένα είναι πολύ καλά ελεγμένα».

Ο λόγος που η διαδικασία έγκρισης του εμβολίου προχώρησε τόσο γρήγορα, όπως είπε η κα Γκάγκα, είναι αφενός η τεχνολογία που είναι πολύ πιο ισχυρή σήμερα και αφετέρου ότι η πανδημία ήταν σε πολύ μεγάλη έξαρση.

Αναλυτικά η διαδικασία.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, διενεργήθηκαν 50 εμβολιασμοί στον «Ευαγγελισμό», 60 στο «Σωτηρία», 50 στο «Αττικόν», 50 στο «Θριάσιο» και 50 στο «Ασκληπιείο» Βούλας. Στον εμβολιασμό μάλιστα των σημαντικών πολιτικών προσώπων της χώρας ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία.

Ο καθένας ενημερωνόταν ξεχωριστά από το υγειονομικό προσωπικό, συμπλήρωνε το σχετικό έγγραφο και μετά το εμβόλιο περίμενε 15 λεπτά σε ειδική αίθουσα σε περίπτωση που ένιωθε κάποια αδιαθεσία.

Όπως ανέφερε και ο Διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στον Ευαγγελισμό κ. Πιστόλας κανείς δεν αντιμετώπισε κανείς καμία παρενέργεια ή πόνο. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Πιστόλας προσέθεσε ότι σε μεγάλο ποσοστό οι υγειονομικοί είναι θετικοί να το κάνουν, οι υπόλοιποι που είναι επιφυλακτικοί με σωστή ενημέρωση και με το παράδειγμα των γιατρών που το κάνουν θα πειστούν.

Το πρόγραμμα σήμερα.

Συνεχίζονται σήμερα οι εμβολιασμοί επαγγελματιών υγείας κατά της covid-19 σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας.

Επίσης σήμερα θα γίνει η διανομή εμβολίων προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε αύριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών.

Οι πολιτικοί που εμβολιάζονται.

Εν τω μεταξύ και σήμερα, συνεχίζονται οι συμβολικοί εμβολιασμοί πολιτικών προσώπων. Ειδικότερα, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:30, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου