Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

4 αλλεπάλληλοι σεισμοί στη Χιλή.Οι δύο 6,7 ρίχτερ και οι άλλοι δύο 6,8 ρίχτερ είναι ένα πραγματικό σημάδι ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ των μεγαλύτερων γεγονότων που θα έρθουν!

 Ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε, τρεις ή τέσσερις ισχυροί σεισμοί έπληξαν τη Χιλή στις 27 Δεκεμβρίου 2020 στις 9:39 μ.μ. UTC.Αυτά ονομάζονται σύγχρονοι σεισμοί, καθένας από τους οποίους έχει «s-wave» και «p-wave» (δείτε παρακάτω για το νόημά τους).

Αλλά επειδή αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί ήταν ΣΥΝΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΙ μεταξύ τους, μπορείτε να αρνηθείτε, εάν θέλετε, την ύπαρξη των άλλων 2 (-3) σοκ. Δεν είναι λοιπόν ότι δεν συνέβησαν, απλά τα διαφορετικά σεισμικά δίκτυα αφαίρεσαν 2 (-3) από αυτά τα δυνατά κουνήματα.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι σεισμοί της Γης είναι ΣΥΝΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΙ με το λιωμένο μάγμα να κινείται κάτω από τα επίκεντά τους. Και αυτό σημαίνει ότι οι σεισμοί είναι ένα πραγματικό σημάδι ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ των μεγαλύτερων γεγονότων που θα έρθουν.

Ναι, αυτοί οι σεισμοί συγχρονίζονται μεταξύ τους στο ίδιο επίκεντρο σας δίνουν μια άμεση ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ των γεγονότων που θα ακολουθήσουν!

Αυτή η περιοχή, δίπλα στην ταχέως κινούμενη πλάκα Nazca, έχει υψηλή τεκτονική δραστηριότητα όπως φαίνεται από τους τέσσερις σύγχρονους σεισμούς 6.7 και 6.8 και το κοντινό επίκεντρο του ισχυρότερου σεισμού που καταγράφηκε στη σύγχρονη εποχή, τον σεισμό της Βαλδίβης του 1960 .

Από τους 36 γνωστούς σεισμούς στον κόσμο με 8,5 ρίχτερ από το 1500, το ένα τρίτο εμφανίστηκε στη Χιλή.

ισχυροί σεισμοί στη Χιλή
Χάρτης που δείχνει τους ισχυρότερους γνωστούς σεισμούς της Χιλής ≥ 8,5 εκατ. Από το έτος 1500. Η αφαίρεση της πλάκας Nazca προκαλεί τεράστιους σεισμούς. μέσω της Wikipedia

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι σεισμικών κυμάτων;

Τα σεισμικά κύματα είναι τα κύματα της ενέργειας που ταξιδεύουν μέσω της γης και καταγράφονται σε σεισμογράφους μετά την ξαφνική διάρρηξη βράχου μέσα στη γη ή μια έκρηξη.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι σεισμικών κυμάτων. Τα δύο κύρια είδη κυμάτων είναι τα κύματα του  σώματος  (ταξιδεύουν μέσα από τα εσωτερικά στρώματα της γης) και τα  επιφανειακά κύματα (κινούνται μόνο κατά μήκος της επιφάνειας του πλανήτη).Οι σεισμοί εκπέμπουν σεισμική ενέργεια τόσο ως κύματα σώματος όσο και επιφανειακά.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου