Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΡΑ ΤΩΡΑ, ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΓΕΩΛΟΓΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ: ΜΗΠΩΣ Ο ΓΟΓ-ΜΑΓΟΓ ΕΡΧΕΤΑΙ;

 Μια πρόσφατη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας  καταστροφικός σεισμός πρόκειται να πλήξει το Ισραήλ ανά πάσα μέρα. Ο ίδιος ερευνητής είπε ότι τέτοιοι σεισμοί χρησίμευαν ως προφητικοί δείκτες στη Βίβλο και μπορεί ακόμη και να ήταν υπεύθυνοι για τη συγκλονιστική νίκη των παιδιών του Ισραήλ στην Ιεριχώ.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΘΕ 130 ΧΡΟΝΙΑ

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ δημοσίευσαν μια έκθεση στο περιοδικό Science Advances, στην οποία προειδοποιούν ότι ένας καταστροφικός σεισμός 6,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ αναμένεται να πλήξει το Ισραήλ στο εγγύς μέλλον. Η μελέτη εξέτασε περίπου 220.000 χρόνια γεωλογίας της Νεκράς Θάλασσας με γεωτρήσεις και μελέτη του βυθού,και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας μεγάλος σεισμός θα χτυπήσει την περιοχή μία φορά κάθε 130-150 χρόνια, αν και είναι δυνατό να γίνουν μικρότερα τα διαστήματα. 

Το Ισραήλ βρίσκεται σε μια γεωλογικά ενεργή περιοχή. Το Ισραήλ είναι σεισμικά ενεργό, βρίσκεται κατά μήκος της συριακής-αφρικανικής γραμμής, που εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Ιορδανίας, μέρος της κοιλάδας Great Rift που εκτείνεται από τον ανατολικό Λίβανο μέχρι τη Μοζαμβίκη. Το Jordan Rift Valley είναι το αποτέλεσμα τεκτονικών κινήσεων στο σύστημα ρηγμάτων του Dead Sea Transform (DSF). Το DSF σχηματίζει το όριο μετασχηματισμού μεταξύ της αφρικανικής πλάκας στα δυτικά και της αραβικής πλάκας στα ανατολικά. Τα υψίπεδα του Γκολάν και όλη η υπερ-Ιορδανία αποτελούν μέρος της αραβικής πλάκας, ενώ τα υψίπεδα της Γαλιλαίας, της Ιουδαίας και της Σαμαριάς (Δυτική Όχθη), η παράκτια πεδιάδα και το Νεγκέβ μαζί με τη χερσόνησο του Σινά βρίσκονται στην αφρικανική πλάκα. Αυτή η τεκτονική διάθεση οδηγεί σε σχετικά υψηλή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Η περιοχή έχει βιώσει πολλούς σεισμούς, οι πιο καταστροφικοί είναι εκείνοι του 31 π.Χ., του 363 μ.Χ., του 749 και του 1033 μ.Χ. Τα γεγονότα του 1759, μαζί με τον προηγούμενο σεισμό του 1202 στη Συρία και το επακόλουθο τσουνάμι με πάνω από ένα εκατομμύριο θανάτους που οφείλονται σε αυτό, ήταν πιθανότατα οι ισχυρότεροι ιστορικοί σεισμοί στην περιοχή. 

Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός που έπληξε το Ισραήλ ήταν ο σεισμός της Ιεριχώ με 6,5 ρίχτερ το 1927. Ο αριθμός των νεκρών στην Ιερουσαλήμ περιελάμβανε περισσότερα από 130 άτομα και περίπου 450 τραυματίστηκαν. Περίπου 300 σπίτια κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές μέχρι το σημείο που να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ο σεισμός προκάλεσε επίσης σοβαρές ζημιές στους τρούλους της Εκκλησίας του Αγίου Τάφου και στο Τζαμί του Αλ Άκσα. Ο αριθμός των νεκρών στο Σεχέμ (Nablus) περιελάμβανε περισσότερα από 150 άτομα και περίπου 250 τραυματίστηκαν Το Τζαμί της Νίκης και τα ιστορικά τμήματα του Μεγάλου Τζαμιού του Ναμπλού υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ έδειξε επίσης ότι οι σεισμοί μεγέθους 7,5 ρίχτερ έπληξαν τη Νεκρά Θάλασσα κάθε 1.300 έως 1.400 χρόνια αντί για κάθε 10.000 χρόνια κατά μέσο όρο όπως πίστευαν προηγουμένως.Ο τελευταίος σεισμός τέτοιου μεγέθους που συγκλόνισε την περιοχή ήταν το έτος 1.033, πριν από σχεδόν χίλια χρόνια, που σημαίνει ότι ένας άλλος τέτοιος μεγάλος σεισμός αναμένεται να χτυπήσει την περιοχή οποιαδήποτε στιγμή τους επόμενους αιώνες.

«Δεν θέλω να σπείρω τον φόβο, αλλά ζούμε σε μια τεκτονικά ενεργή περίοδο», δήλωσε ο καθηγητής Shmuel Marco, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

«Το γεωλογικό ρεκόρ δεν λέει ψέματα και θα προκύψει μεγάλος σεισμός στο Ισραήλ. Φυσικά, δεν έχουμε τρόπο να προβλέψουμε ακριβώς πότε θα κλονιστεί η γη κάτω από τα πόδια μας - αυτή είναι μια στατιστική προβολή ... θα μπορούσε να συμβεί σε δέκα χρόνια ή σε αρκετές δεκαετίες, αλλά μπορεί επίσης να συμβεί την επόμενη εβδομάδα και πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό. "

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: 7.000 ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΙ 377.000 ΑΣΤΕΓΟΙ

Σύμφωνα με τον τελευταίο σεισμό, που είναι ο καλύτερος δείκτης που έχουμε, περίπου 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ιερουσαλήμ, τη Βηθλεέμ, το Αμμάν και την Τζέριχο », λέει ο καθηγητής Μάρκο.

«Έτσι, αν το συγκρίνουμε με τον αριθμό των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτές τις πόλεις σήμερα, 100 χρόνια αργότερα, ο πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά περίπου 2-3 ​​φορές. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι δύο έως τρεις φορές περισσότερο, για να μην αναφέρουμε τις τεράστιες ζημιές στην υποδομή και την περιουσία. "

Μια έκθεση του 2016 από την Υποεπιτροπή Εσωτερικής Ετοιμότητας, της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ ήταν πολύ πιο απαισιόδοξη, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι εάν το Ισραήλ πληγεί από σεισμό 7,5 ρίχτερ, εκτιμάται ότι θα σκοτωθούν 7.000 άνθρωποι, άλλοι 8.600 θα είναι τραυματίες και 377.000 θα είναι οι άστεγοι . Επιπλέον, η χώρα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ζημίες έως και 200 ​​δισεκατομμύρια NIS.

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΙ

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι μετά από μια παρόμοια μελέτη πριν από 13 χρόνια, ο καθηγητής Marco είπε στο J-Post  ότι οι σεισμοί χρησιμοποιούνται συχνά ως σημαντικοί δείκτες χρονοδιαγράμματος στη Βίβλο.

Η θεωρία του Δρ. Μάρκου είναι σίγουρα σύμφωνη με τους Προφήτες Άμώς και Ζαχαρία, των οποίων οι περίοδοι προφητείας ήταν σαφώς προσανατολισμένες γύρω από έναν μεγάλο σεισμό. 

Ο Δρ. Μάρκος έφτασε στο σημείο να αποδώσει τη νίκη του Ιησού του Ναυή στην Ιεριχώ σε θεϊκά κατευθυνόμενη σεισμική παρέμβαση. 

«Η καταστροφή των τειχών της πόλης και η καταστροφή του ποταμού, όπως περιγράφεται στο Ιησού 6: 1-16, συμφωνούν γενικά οι περισσότεροι αρχαιολόγοι ότι είναι αποτέλεσμα σεισμού, πιθανώς στο ρήγμα της Ιεριχώ.», δήλωσε ο Dr.Marco.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΩΓ ΚΑΙ MAΓΩΓ  

Αν και σαφώς τραυματικό, μαζικοί σεισμοί στο Ισραήλ έχουν προφητευθεί ότι θα συνοδεύσουν τον πόλεμο Γωγ και Μαγώγ.  που θα σηματοδοτήσει το τέλος του κόσμου.

Μια πιο προφητική προσέγγιση από αυτήν που χρησιμοποιούσαν οι σεισμολόγοι θα μπορούσε να είχε τα ίδια αποτελέσματα. Μια σεληνιακή έκλειψη που είναι ορατή στη Βόρεια και Νότια Αμερική στις 21 Ιανουαρίου συμπέφτει με τις γιορτές του Tu B'shvat. 

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙSRAEL 365 NEWS : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου