Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

Συνεχίζεται η μάχη στον Εβρο: Οι αλλοδαποί μπαίνουν από παντού.

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος.
Πάνω από 5.000 αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες προσπαθούν να περάσουν από τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο και οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούν να τους απωθήσουν.
Όπως αναφέρουν οι Αρχές 66 άτομα εισήλθαν παράνομα στην χώρα και κρατούνται αυτή την στιγμή.Συνεχίζεται η μάχη στον Εβρο: Οι αλλοδαποί μπαίνουν από παντού

Οι αλλοδαποί πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς, βρίζοντας την Ελλάδα, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά για να τους απομακρύνουν από το σημείο εισβολής.
Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ.Πέτσας:
«Η Ελλάδα άντεξε 4 χιλιάδες προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα»
Πρόσθεσε μάλιστα πως οι 66 αλλοδαποί οι οποίοι έχουν συλληφθεί, δεν έχουν καμία σχέση με την Ιντλίμπ, δηλαδή, δεν ήρθαν από εμπόλεμη ζώνη κι άρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν να καταφθάνουν από χθες το απόγευμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρου προς ενίσχυση της συνοριοφυλακής την ίδια στιγμή που από την άλλη πλευρά καταφθάνουν κατά χιλιάδες οι παράνομοι αλλοδαποί μετανάστες.
Οι αστυνομικές ενισχύσεις αναπτύσσονται κυρίως στο βόρειο τμήμα του Εβρου, από όπου χθες επιχειρήθηκε «εισβολή» των αλλοδαπών.
Kατά μήκος της όχθης του ποταμού περιπολούν και δυνάμεις του στρατού.
Κάποιες προσπάθειες τη νύχτα ομάδων μεταναστών/προσφύγων να περάσουν στο ελληνικό έδαφος αναχαιτίστηκαν από τις δυνάμεις φρούρησης που έκαναν και χρήση χημικών.
Μεμονωμένα άτομα πάντως εθεάθησαν το πρωί να κινούνται πεζή σε χωράφια της ελληνικής πλευράς.
Με το φως της ημέρας έγιναν αντιληπτοί να κινούνται προς τα σύνορα εκατοντάδες αλλοδαποί, και ανενόχλητοι από τις δυνάμεις ασφαλείας της γείτονος, να προσεγγίζουν, με μεταφορικά μέσα και πεζή, τα σύνορα του Εβρου για να καταλήξουν εγκλωβισμένοι πίσω από έναν συρμάτινο φράχτη ή να καθηλωθούν στην τουρκική όχθη του Έβρου.
Ο εντοπισμός τους από τις περιπόλους Ελλήνων συνοριοφυλάκων ανδρών της Frontex και στρατιωτικών με τη συνδρομή και ελικοπτέρων, ενώ στη διάρκεια της νύχτας με τη χρήση θερμικών καμερών από ξηράς και από τους αυξημένους ελέγχους του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, αποτρέπει την είσοδό τους.


pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου