Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν σε αποκλιμάκωση της έντασης στη Συρία.

Ρωσία και Τουρκία επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να αποκλιμακώσουν την ένταση στη Συρία και στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.Ο τουρκικός στρατός στην Ιντλίμπ της Συρίας.
Τη δέσμευσή τους να αποκλιμακώσουν την ένταση στην Ιντλίμπ της Συρίας επαναδιαβεβαίωσαν Ρωσία και Τουρκία κατά τον τελευταίο γύρο διαβουλεύσεων στην Άγκυρα, για να συνεχίσουν να μάχονται εναντίον των τρομοκρατών, να υπερασπιστούν τον άμαχο πληθυσμό και να παρέχουν επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια.
«Και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να αποκλιμακώσουν την ένταση στη διαδικασία της συνέχισης της μάχης ενάντια στους τρομοκράτες, όπως έχουν οριστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και να υπερασπιστούν τον άμαχο πληθυσμό τόσο μέσα όσο και έξω από τη ζώνη αποκλιμάκωσης (Ιντλίμπ) και να παρέχουν επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Ρώσο εκπρόσωπο στον ΟΗΕ, τρομοκράτες στην Ινλτίμπ διαθέτουν στρατιωτικό εξοπλισμό δυτικής προέλευσης, τον οποίο χρησιμοποιούν κατά των Συριακών και των Ρωσικών δυνάμεων, αλλά καθώς και εναντίον των πολιτών στην περιοχή.

«Υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες. Είναι ξεκάθαρο πως είναι εξοπλισμένοι με τις τελευταίες εκδόσεις δυτικών στρατιωτικών προϊόντων, όπως drones, τεθωρακισμένα οχήματα, πυραύλους και αντιαεροπορικό εξοπλισμό» υπογράμμισε ο Νεμπέζνια.
sputniknews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου