Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Βατικανό: «Ελαφρά ασθενής» ο Πάπας Φραγκίσκος./Η ασθένεια αναγκάζει τον Πάπα να ακυρώσει επίσκεψη στη Ρώμη μια μέρα αφού έδειξε αλληλεγγύη στους πάσχοντες από κοροναϊό.


Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ελαφρά ασθενής και ακύρωσε μια εκδήλωση στον καθεδρικό ναό της Ρώμης, αλλά θα εκτελέσει το υπόλοιπο της προγράμματός του στην κατοικία του, δήλωσε την Πέμπτη το Βατικανό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Λόγω ελαφριάς αδιαθεσίας, προτίμησε να μείνει στη Σάντα Μάρτα», ανέφερε το Βατικανό, αναφερόμενο στον ξενώνα του Βατικανού όπου ζει ο 83χρονος ποντίφηκας.
«Όλες οι άλλες υποχρεώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ματέο Μπρούνι.
Pope Francis at Ash Wednesday Mass
Το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα του Πάπα και του Φιλιππινέζου καρδινάλιου Αντόνιο Τάγκλε, που συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με μέλη του Παγκόσμιου Καθολικού Κινήματος για το Κλίμα, μιας διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα κτίριο που βρίσκεται σε απόσταση μερικών βημάτων από τον ξενώνα.Pope Francis at Ash Wednesday Mass
Ο Πάπας φαίνεται πως έχει κρυολογήσει και ακούστηκε με μια ελαφρά βραχνιασμένη φωνή ενώπιον των πιστών χθες, Τετάρτη, ενώ έβηχε στη διάρκεια απογευματινής λειτουργίας για την πρώτη Τετάρτη της Σαρακοστής (Ash Wednesday) σε εκκλησία της Ρώμης.
Ο Φραγκίσκος έχει χάσει ένα μέρος του πνεύμονά του. Του τον αφαίρεσαν λίγο μετά την ηλικία των 20 ετών στη γενέτειρά του, το Μπουένος Άιρες, επειδή υπέφερε από φυματίωση, σύμφωνα με τον βιογράφο του Όστεν Ιβέρει.The Vatican said that Francis failed to attend a morning Mass at the Basilica di San Giovanni in Laterano because of a 'slight indisposition', having appeared unwell the previous evening
Υποφέρει επίσης από πόνους στο πόδι λόγω ισχυαλγίας, για την οποία κάνει φυσικοθεραπεία και είναι ο λόγος για τον οποίο δυσκολεύεται μερικές φορές όταν ανεβαίνει σκαλιά.
Αλλά γενικά η υγεία του είναι καλή και ήταν σε θέση να κάνει τέσσερα κουραστικά διεθνή ταξίδια τον χρόνο αφότου εξελέγη το 2013.Earlier in the day Francis had met with crowds in St Peter's Square where he touched hands and kissed faces, despite warnings over coronavirus
Ο Πάπας επρόκειτο να μεταβεί στη βασιλική του Αγίου Ιωάννη Λατερανού σήμερα το πρωί για μια λειτουργία με ιερείς της Ρώμης.
Ορισμένες λειτουργίες της Ash Wednesday ακυρώθηκαν σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας που έχουν πληγεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό και 14 έχουν πεθάνει στην Ιταλία, η οποία είναι μέχρι τώρα η πιο πληγείσα περιοχή της Ευρώπης.
Ορισμένοι στο εκκλησίασμα φορούσαν μάσκες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου χθες αλλά μόνο ένας θεάθηκε με μάσκα στη διάρκεια της λειτουργίας του Πάπα για την Ash Wednesday.
real.gr

Η ασθένεια αναγκάζει τον Πάπα να ακυρώσει επίσκεψη στη Ρώμη μια μέρα αφού έδειξε αλληλεγγύη στους πάσχοντες από κοροναϊό. 

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Βατικανό για τη φύση της ασθένειάς του, αλλά ο Πάπας  βήχει και  φυσάει τη μύτη του κατά τη διάρκεια της Μυστικής Τετάρτης.
Έρχεται μια μέρα αφού φίλησε τα κεφάλια και άγγιξε πρόσωπα, καθώς συνάντησε πλήθη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, λέγοντας ότι είχε αλληλεγγύη με εκείνους που υποφέρουν από τον κοροναϊό. 
Η Ιταλία βρίσκεται σήμερα σε τροχιά μιας επιδημίας κορωναϊού που έχει δει πόλεις στο βορρά που βρίσκονται σε κλειστό χώρο και οι ταξιδιώτες από την περιοχή διαδίδουν τη μόλυνση σε περιοχές που δεν είχαν επηρεαστεί προηγουμένως στην Ευρώπη. 
Η Ρώμη είχε τρεις περιπτώσεις, αλλά και οι τρεις θεραπεύτηκαν.
Όμως, ο 83χρονος Φραγκίσκος αντάλλαξε χειραψίες με τα μέλη της εκκλησίας - και μάλιστα φίλησε μερικά από τα παιδιά που ήταν παρόντα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι γνωστό ότι αγκαλιάζει τους πιστούς ή δέχεται φιλιά στο μάγουλο ή το μέτωπό του.
Ωστόσο, πριν από ένα χρόνο εξήγησε την επιφυλακτικότητά του για να επιτρέψει στους ανθρώπους να φιλήσουν το δαχτυλίδι του, εξηγώντας ότι η πρακτική θα μπορούσε να διαδώσει μικρόβια.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ DAILY MAIL : Corfiatiko.blogspot.com


1 σχόλιο: