Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

«Παγώνει η επίταξη!»/Σε τακτική δικάσιμο 8 Χιώτες για τα επεισόδια σε Καρφά και Αίπος./«Έσπασαν» τα τηλέφωνα στο Νοσοκομείο Λαμίας για τον κορονοϊό./Χωρίς αποκριάτικες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ήπειρο./Εξετάζεται ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό στα Χανιά./EΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΥΛΙ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΔΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ (φωτό-βίντεο).

Φαίνεται ότι η Λέσβος εισακούστηκε στον πρωθυπουργό- Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη.«Παγώνει η επίταξη!»

«Παγώνει η επίταξη». Αυτό είναι το μήνυμα που άκουσε δια στόματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος όπως ανέφερε στο «Ν», συμπληρώνοντας ότι «η Λέσβος εισακούστηκε», στο φόντο των τριήμερων κινητοποιήσεων με πρωτοφανή επεισόδια με άντρες των ΜΑΤ, κι ενώ σημεία- κλειδιά του νησιού μετατράπηκαν σε πεδία μάχης.
Επίσης συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα της αποσυμφόρησης, και περίπου τρεις με τέσσερις χιλιάδες αιτούντες άσυλο αναμένεται να αναχωρήσουν για την ενδοχώρα.
Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες τα νησιά, ξεκινώντας από τη Σάμο.
Ας σημειωθεί ότι τα πρωτοφανή επεισόδια στη Λέσβο απασχόλησαν ιδιαίτερα την κυβέρνηση, η οποία από τη μία βιάζεται να προχωρήσει το σχέδιό της για τα κλειστά κέντρα, από την άλλη όμως φαίνεται να αναγνωρίζει ότι η αποστολή των ΜΑΤ στην επιταγμένη Καράβα και η δράση τους, δημιούργησε -αν όχι ανήκεστο βλάβη- τριγμούς στις σχέσεις της με τους νησιώτες- ιδιαίτερα και από όλα τα βίντεο ντοκουμέντα που δημοσιεύτηκαν σε πραγματικό χρόνο.
Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δήμαρχοι Δυτικής Λέσβου, Μυτιλήνης, Χίου και Ανατολικής και Δυτικής Σάμου τονίζονται τα εξής:
«Μετά από πολύωρη και αναλυτική συζήτηση με τον κ. Πρωθυπουργό σε πολύ καλό κλίμα, έγινε ένας γόνιμος διάλογος για το κρίσιμο θέμα του  μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος, που απασχολεί και ταλαιπωρεί τα νησιά μας.
Μεταφέραμε τις αγωνίες μας για όλα τα κρίσιμα αυτά ζητήματα, καθώς και τα τελευταία γεγονότα.
Μεταφέραμε για μία ακόμη φορά, σταθερά τις αποφάσεις των δημοτικών μας συμβουλίων καθώς και του περιφερειακού, με κοινή συναντίληψη την εξεύρεση ρεαλιστικής λύσης.
Ο κ. Πρωθυπουργός, αφού άκουσε προσεκτικά όλα τα παραπάνω, μας ανακοίνωσε ότι θα επισκεφτεί τα νησιά μας για ανακοινώσεις, ξεκινώντας άμεσα από τη Σάμο».
stonisi.gr

Σε τακτική δικάσιμο 8 Χιώτες για τα επεισόδια σε Καρφά και Αίπος.

Ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χίου Σπυριδούλας Σταυράτη, παραπέμπονται στις 30 Απριλίου 2020, 7 συλληφθέντες για επεισόδια στο ξενοδοχείο «Erytha» αλλά και 1 συλληφθείς για συμμετοχή στα επεισόδια στο Αίπος.

Στους 8 απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα παράνομης βίας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων. Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
politischios.gr

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα στο Νοσοκομείο Λαμίας για τον κορονοϊό.

        Η πλημμελής ενημέρωση προκάλεσε αδικαιολόγητη ανησυχία στα όρια του πανικού…«Έσπασαν» τα τηλέφωνα στο Νοσοκομείο Λαμίας για τον κορονοϊό

Μέχρι αργά τη νύχτα, ξημερώματα Παρασκευής (28/2) το τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου Λαμίας, Νοσοκομείο Αναφοράς της 5ης ΥΠΕ σχετικά με τον κορονοϊό στη Στερεά Ελλάδα, χτυπούσε ασταμάτητα από πολίτες που ανησυχούσαν για το αν η εκδήλωση συμπτωμάτων κρυολογήματος που παρουσίασαν συνιστούν «ύποπτο» κρούσμα του νεόφερτου ιού.
Η ανησυχία ως ένα σημείο μπορεί να χαρακτηριστεί δικαιολογημένη μετά την εντυπωσιακή μετάδοση του ιού, ωστόσο πρέπει να αναλογιστούμε ότι ακόμη και αυτός ο κορονοϊός δεν κολλάει από το τηλέφωνο ή την ηλεκτρονική αλληλογραφία! Πρέπει να αντιληφθούμε επίσης ότι τέλη Φεβρουαρίου επισήμως η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης δραστηριότητας της κοινής γρίπης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δεκάδες περιστατικά – και θα υπάρχουν μέχρι τέλη Μαρτίου – εμπύρετα με βήχα και αίσθημα κακουχίας που φυσικά δεν είναι από τον covid -19.

Επίσης άνθρωποι που είχαν ταξιδέψει σε χώρες που δεν έχουν εκδηλωθεί κρούσματα του ιού, ή ταξίδεψαν ένα και δύο μήνες πριν εκδηλωθεί εκεί κάποιο κρούσμα, πάλι δεν υπάρχει πιθανότητα να έχουν κολλήσει.
Στην περίπτωση των δύο μαθητών (από Καμένα Βούρλα και Ιστιαία) κινητοποιήθηκε χωρίς λόγο ο μηχανισμός για τον κορονοϊό. «Αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί αν όλοι όσοι έχουμε ένα βήχα ή κάποια δέκατα τρέξουμε στο Νοσοκομείο για κορονοϊό», έλεγε στο LamiaReport γνωστός γιατρός που συνέστησε ως πρώτο μέτρο προφύλαξης την παραμονή στο σπίτι. Επανέλαβε επίσης ότι σε περίπτωση συμπτωμάτων πρώτα πρέπει να προφυλάξουμε τους άλλους και γενικά τη δημόσια υγεία. Αναζητούμε βοήθεια όταν τα συμπτώματα είναι έντονα ή έχουμε αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.
Η εκδήλωση έντονου βήχα που συνοδεύεται από δύσπνοια είναι συμπτώματα που χρήζουν εξέτασης από γιατρό.

Επιπλέον ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει ειδική σελίδα όπου περιγράφει τον νέο κορονοϊό μαζί με οδηγίες, ερωτήσεις απαντήσεις, καθώς και συμβουλές για ταξιδιώτες και πληρώματα πλοίων αεροσκαφών και τραίνων. 

Χωρίς αποκριάτικες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Χωρίς αποκριάτικες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ήπειρο.

 Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Ηπείρου προχώρησαν στην ακύρωση των προγραμματισμένων αποκριάτικων εκδηλώσεων, εφαρμόζοντας την Κοινή Υπουργική Απόφαση που ήρθε φέτος να αλλάξει τις συνήθειές μας λόγω… κορωνοιού.  Οι παρενέργειες είναι αναπόφευκτες καθώς οι εκδηλώσεις αυτές έφερναν πολλούς επισκέπτες ενώ αποτελούσαν και μία τονωτική ένεση στην οικονομία των περιοχών. Μετά τα Γιάννινα και το Ζαγόρι, σχεδόν όλοι οι Δήμοι της Ηπείρου που είχαν προγραμματίσει αποκριάτικες εκδηλώσεις και Κούλουμα προχωρούν στην ακύρωσή τους.


Στην Πρέβεζα όπου θα γινόταν το μεγάλο καρναβάλι ο Δήμος έκανε γνωστό ότι αναστέλλονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ίδιος κι αυτές που μετέχει ως συνδιοργανωτής.
«Οι υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση ώστε να ανταποκριθούν  άμεσα, εφόσον χρειαστεί, στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης σε σχέση  με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Ο Δήμος Πρέβεζας εκφράζει τη λύπη του για τη ματαίωση  των  συγκεκριμένων Εκδηλώσεων, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί  και προετοιμαστεί από καιρό και τις ανέμεναν τα παιδιά, οι δημότες καθώς και οι επισκέπτες, όμως η  δημόσια υγεία αποτελεί  υπέρτατο αγαθό που πρέπει να προστατευτεί και να διασφαλιστεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τις εκδηλώσεις έχει ματαιώσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ο Δήμος Πάργας και ο Δήμος Ζηρού ενώ και αρκετοί σύλλογοι παίρνουν ανάλογες αποφάσεις.
Μεταξύ αυτών η Αδελφότητα Σκλιβανιτών η οποία αναβάλλει τόσο τις εκδηλώσεις της Κυριακής όσο και τα σεμινάρια που είχε προγραμματίσει το Σάββατο.

Εξετάζεται ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό στα Χανιά.

Ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό εξετάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 25χρονο άντρα ο οποίος παρουσιάζει συμπτώματα και πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Ο 25χρονος βρίσκεται σε χώρο προστατευμένο εκτός νοσοκομείου ενώ ερευνώνται και αυτοί που ήλθαν σε επαφή με τον 25χρονο που έχει συμπτώματα της ασθένειας.
Η προγραμματισμένη για σήμερα άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας για πιθανό κρούσμα κορωνοϊού στο Γ.Ν. Χανίων αναβάλλεται.
haniotika-nea.gr

EΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΥΛΙ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΔΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ (φωτό-βίντεο).


Ανησυχία επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης στο Πυλί, όταν περίπου 150 μετανάστες κατέβηκαν στο χωριό με πέτρες και καδρόνια. Οι κάτοικοι μόλις άκουσαν φασαρία, βγήκαν στους δρόμους, όμως χάρη στην άμεση επέμβαση της Αστυνομίας, οι μετανάστες οδηγήθηκαν προς το hot spot ακι δεν σημειώθηκε καμία συμπλοκή μεταξύ κατοίκων και μεταναστών.

Κάτοικοι μας κατήγγειλαν ότι οι μετανάστες πετούσαν πέτρες προς το μέρος τους και προς τα σπίτια της περιοχής, ενώ οι αστυνομικοί παρακαλούσαν τους κατοίκους να φύγουν για να μην εξαγριωθούν περισσότερο οι μετανάστες.

Οι κάτοικοι μας ανέφεραν επίσης, τον φόβο τους ότι νιώθουν ανασφαλείς, αφού η αστυνομική παρουσία δεν είναι επαρκής και ότι σε περίπτωση που επαναληφθεί παρόμοιο επεισόδιο, ποιος μπορεί να τους εγγυηθεί για την ασφάλειά τους.

Αστυνομική παρουσία παραμένει στην περιοχή, για παν ενδεχόμενο.

Αργότερα στην περιοχή κατέφτασαν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πυλίου.
vimatisko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου