Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα στην Ευρώπη. 4 εκατομμύρια πρόσφυγες θα αποχωρήσουν μέσα σε 72 ώρες - Ελλάδα και Βουλγαρία θα αναπτύξουν στρατεύματα για να σφραγίσουν τα σύνορα./Οι αιτούντες άσυλο πορεύονται προς την Ευρώπη,η Τουρκία δηλώνει ότι δεν θα τους δεχτεί πλέον πίσω.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν διέταξε να ανοίξουν τα σύνορα της Τουρκίας για να επιτρέψουν σε ένα ανθρώπινο τσουνάμι τεσσάρων εκατομμυρίων σύριων προσφύγων να εισβάλουν στην Ευρώπη.Εβρος, ελληνοτουρκικά σύνορα: Εκατοντάδες πρόσφυγες περιμένουν να μπουν

Σε απάντηση, η Ελλάδα και η Βουλγαρία αναπτύσσουν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στα αντίστοιχα σύνορά τους με εντολές να σφραγίσουν τα σύνορα αυτά. ΟΧΙ ΕΝΑΣ!
Επιπλέον, η Ελλάδα έχει αναπτύξει πενήντα (50) από τα πολεμικά της πλοία σε νησιά στα ανοικτά των ακτών της, για να προστατεύσει τη θαλάσσια δικαιοδοσία της από τις τουρκικές επιδρομές.
Αυτή τη στιγμή δημιουργείται μια ανθρωπιστική καταστροφή με ιστορικές διαστάσεις. Οι πρόσφυγες άρχισαν να βγαίνουν από την Τουρκία αργά χθες το βράδυ και τώρα εξαναγκάζονται να γυρίσουν πίσω από τα ελληνικά και βουλγαρικά στρατεύματα.
Εν τω μεταξύ, η Ευρώπη βρίσκεται στα αρχικά στάδια μιας μεγάλης εκδήλωσης θανατηφόρου κοροναϊού, καθώς η ασθένεια εξαπλώνεται παγκοσμίως από την Κίνα. Εάν οι πρόσφυγες από την Τουρκία μολυνθούν, η ασθένεια θα τρέξει αχαλίνωτη μεταξύ τους και, κατά συνέπεια, εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς θα αρρωστήσουν στο ταξίδι προς την Ευρώπη. Μόλις φτάσουν στα ελληνικά και βουλγαρικά σύνορα, θα σταματήσουν. Πόσοι θα πέσουν νεκροί από το να παγιδευτούν, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, χωρίς καταφύγιο και χωρίς ιατρική περίθαλψη.
Αυτή η δράση του Προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν, εμφανίζεται σε μερικούς ανθρώπους, σαν σκόπιμο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ HAL TURNER RADIO SHOW : Corfiatiko.blogspot.com
Οι αιτούντες άσυλο πορεύονται προς την Ευρώπη η Τουρκία δηλώνει ότι δεν θα τους δεχτεί πλέον πίσω.
Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι δεν θα σταματήσει πλέον τους ανθρώπους που επιθυμούν να πάνε στην Ευρώπη και να ζητήσουν άσυλο εκεί ,μέσα από μια κλιμάκωση στη Συρία. Κάποιοι έσπευσαν προς τις ακτές και τα σύνορα πριν η Άγκυρα αλλάξει γνώμη.

Οι παράδοξοι μετανάστες άρχισαν να πλησιάζουν περισσότερο στην Ευρώπη, αφού κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Άγκυρα θα ανταποκριθεί στην απειλή της και θα ανοίξει την κάνουλα των ροών των μεταναστών στην Ευρώπη. Οι ελπίδες συγκεντρώνονται στην επαρχία Edirne, η οποία συνορεύει με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς και με την ακτή του Αιγαίου της Τουρκίας κοντά στο ελληνικό νησί της Λέσβου, σύμφωνα με στοιχεία της AFP.
Ο οργανισμός Anadolu δημοσίευσε βίντεο από ομάδες ατόμων που περπατούν σε ένα πεδίο στο Edirne, πιθανώς γυρίστηκε στις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής το πρωί.
Σκηνές ανθρώπων που έφεραν σακίδια και κυμάτιζαν στις κάμερες αναρτήθηκαν από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και εξαπλώθηκαν στα κοινωνικά μέσα.
Το 2016 η ΕΕ συμφώνησε να πληρώσει στην Τουρκία 6 δισεκατομμύρια δολάρια (6,6 δισεκατομμύρια δολάρια)με αντάλλαγμα την εξάλειψη της ροής των παράνομων μεταναστών, που πλημμύρισε την Ευρώπη ένα χρόνο νωρίτερα. Η Άγκυρα, η οποία φιλοξενεί περίπου 3,6 εκατομμύρια κατοίκους από τη γειτονική Συρία, έχει διαμαρτυρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι η Ευρώπη δεν κάνει αρκετά για να την βοηθήσει να φέρει το βάρος και δεν τήρησε το μέρος της συμφωνίας από ορισμένες απόψεις.
Το πράσινο φως για τη μετανάστευση δόθηκε από την Τουρκία μετά από κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην επαρχία Idlib της Συρίας, όπου 33 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την αεροπορική επιδρομή της Συρίας την Πέμπτη. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει μια νέα εισροή προσφύγων και έτσι δεν είναι πλέον σε θέση να τους εμποδίσει να πάνε στην Ευρώπη.
Η ικανότητα των δυνητικών μεταναστών να φτάσουν στην Ευρώπη δεν είναι εγγυημένη, ακόμη και αν η Τουρκία δεν αντιστρέψει την απόφασή της. Η Βουλγαρία και η Ελλάδα έχουν ανεβάσει τοίχους κατά μήκος των χερσαίων συνόρων τους με την Τουρκία ως απάντηση στην κρίση των μεταναστών. Η ΕΕ ενίσχυσε τις θαλάσσιες περιπολίες στη Μεσόγειο για να εμποδίσει τους ανθρώπους να φτάσουν στο έδαφός τους μέσω θαλάσσιων διαδρομών.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου