Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Το CDC προειδοποιεί τους Αμερικανούς να προετοιμαστούν για τα χειρότερα: Οι χρηματιστηριακές αγορές καταρρέουν σε - Ιταλία, Κίνα και Νότια Κορέα.

Πολλοί ελπίζουν ότι αυτή η επιδημία του κοροναϊού θα αρχίσει να υποχωρεί, αλλά αντιθέτως παρακολουθήσαμε μια έκρηξη πρόσφατα επιβεβαιωμένων περιπτώσεων το Σαββατοκύριακο. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός επιβεβαιωμένων περιπτώσεων εκτός της Κίνας έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες πέντε ημέρες. Εάν ο αριθμός αυτός συνεχίσει να διπλασιάζεται πολύ γρήγορα, οι αρχές θα μιλούν για μια πλήρης «παγκόσμια πανδημία» σε χρόνο μηδέν.

Όταν είδα ένα βίντεο από τις κινεζικές αρχές που χρησιμοποίησαν δίχτυα πεταλούδας για να συλλάβουν άρρωστα άτομα, με έκανε να αναρωτιέμαι τι θα μπορούσαν να πράξουν οι αρχές των ΗΠΑ για να στρογγυλοποιήσουν εκείνους που είναι άρρωστοι. Το επίπεδο φόβου που θα προκαλούσε μια πανδημία θα μετατρέψει την κοινωνία μας σε μια νύχτα. Ακόμα και τώρα, τα κινεζικά εστιατόρια στον Καναδά είναι εντελώς άδεια λόγω ανησυχιών για την αλίευση αυτού του ιού. Αλλά μόλις ο ιός αυτός εξαπλωθεί σχεδόν σε κάθε πόλη της Βόρειας Αμερικής, πολλοί από εμάς δεν θα θέλουν να πάνε οπουδήποτε και αυτό θα φέρει την οικονομική δραστηριότητα σε πλήρη ακινησία.

Ο ΄Oργουελ ανησυχούσε για τον σταλινισμό, αλλά οι προειδοποιήσεις του εφαρμόζονταν και στις δυτικές δημοκρατίες. Όταν ήρθε και έγραψε το ημερολογιακό έτος 1984, πολλοί  ανακουφίστηκαν επειδή η προφητεία του ΄Oργουελ δεν είχε γίνει πραγματικότητα. Αλλά αυτός ο αναστεναγμός ήταν πρόωρος. Η κοινωνία- εφιάλτων του ΄Oργουελ βρίσκεται εδώ σήμερα με τη μορφή της κομμουνιστικής Κίνας ...
Βρέθηκε μόλις η τρίτη μεγαλύτερη πτώση μονάδων  στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά και οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι τα πράγματα θα επιδεινωθούν μόνο εάν η πανδημία του κοροναϊού συνεχίσει να κλιμακώνεται. Τη Δευτέρα, ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 1.031 μονάδες και φαίνεται ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη μεταβλητότητα την Τρίτη. Στην πραγματικότητα, ο Nikkei είναι ήδη κάτω από 787 βαθμούς καθώς γράφω αυτό το άρθρο. Φυσικά αυτή η απότομη πτώση οδηγείται κυρίως από το φόβο του κοροναϊού.
Η ταχεία εξάπλωση του ιού στη Νότια Κορέα, την Ιταλία και το Ιράν το Σαββατοκύριακο συγκλόνισε πραγματικά τους επενδυτές και υπήρξε μια βιασύνη για την πώληση μετοχών όταν οι αγορές άνοιξαν τη Δευτέρα το πρωί. Και όσο χειρότερη γίνεται αυτή η πανδημία, οι χαμηλότερες τιμές των μετοχών θα συνεχίζονται.
Για πολύ καιρό, οι επενδυτές έχουν υποθέσει ότι το μέλλον θα είναι εξαιρετικά φωτεινό, και οι τιμές των μετοχών έχουν σταθερή τάση προς τα πάνω.
Αλλά η πανδημία του Κορονα'ι'ού αλλάζει τα πάντα.

Εάν η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα σταματήσει, όπως συμβαίνει ήδη στην Κίνα, είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξει μια πολύ σοβαρή παγκόσμια οικονομική ύφεση. Και αυτό το ξέσπασμα έρχεται σε μια εποχή που οι τιμές των μετοχών ήταν περισσότερο υπερτιμημένες από ό, τι προηγουμένως στην αμερικανική ιστορία. Τα περισσότερα αποθέματα έχουν τιμολογηθεί "πέρα από την τελειότητα" και έτσι ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν αρχίσουν να πέφτουν αυτές οι τιμές. Όπως εξήγησα πολλές φορές πριν, οι τιμές των μετοχών τείνουν να πέφτουν πολύ πιο γρήγορα από ό, τι αυξάνονται και η ταχεία πτώση τη Δευτέρα ήταν αρκετά εκπληκτική ... Ο Dow Jones Industrial Average έκλεισε 1.031,61 μονάδες χαμηλότερα ή 3,56% στα 27.960,80. Το S & P 500 υποχώρησε 3,35% στα 3.225,89, ενώ το Nasdaq Composite έκλεισε 3,71% χαμηλότερα στα 9.221,28.
Ήταν η μεγαλύτερη πτώση σημείων και ποσοστιαίων σημείων της Dow από τον Φεβρουάριο του 2018. Ο Dow έπαυσε επίσης να κερδίζει για το 2020 και τώρα μειώνεται κατά 2% για το έτος. Το S & P 500 είχε επίσης τη χειρότερη μέρα σε δύο χρόνια και εξάλειψε το ετήσιο κέρδος του.

Στις ΗΠΑ παρατηρήσαμε την τρίτη μεγαλύτερη πτώση μονάδων ημέρας στην ιστορία της χρηματιστηριακής αγοράς. Η Ιταλία απομονώνεται στην Ευρώπη. Το Καρναβάλι της Βενετίας ακυρώθηκε. Η παρουσίαση μόδας Giorgio Armani ακυρώθηκε. Καταστροφή του τουρισμού.
Ο οικονομικός κινητήρας της Ιταλίας, που είναι το βόρειο τμήμα της χώρας, κλείνει. Ο Βορράς υπολογίζει το 40% των ιταλικών εξαγωγών και το 50% του ΑΕΠ. Η ιταλική οικονομία λιώνει. Η ιταλική κυβέρνηση αγωνίζεται να συγκρατήσει το μεγαλύτερο ξέσπασμα του ιού στην Ευρώπη, επιβάλλοντας περιορισμούς σε περίπου εκατό χιλιάδες ανθρώπους και κλείνοντας δημόσιες συγκεντρώσεις σε δύο περιοχές της βόρειας Ιταλίας. Με δύο νέες περιπτώσεις που αναφέρθηκαν σήμερα από τη νότια και κεντρική Ιταλία. Οι βόρειες περιοχές της Λομβαρδίας και του Βένετο της Ιταλίας έχουν κλείσει σχολεία, πανεπιστήμια, μουσεία και κινηματογράφους για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Η αστυνομία καλύπτει περίπου 11 πόλεις που έχουν τεθεί σε καραντίνα για 15 ημέρες και οι κάτοικοι αποθηκεύουν τρόφιμα.

Οι δημόσιοι χώροι όπως τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, οι παμπ και τα κλαμπ πρέπει να κλείσουν στις έξι το βράδυ και να ανοίξουν στις έξι το επόμενο πρωί. Τα ράφια σουπερμάρκετ είναι άδεια. Ιταλοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν επτά θανάτους. Και δεν υπάρχουν ακόμα νέα σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να είναι ο ασθενής "μηδέν". Στη βόρεια Ιταλία, ο αριθμός των περιπτώσεων κορωναϊού συνεχίζει να αυξάνεται. Παρόλο που τουλάχιστον δέκα πόλεις hotspot βρίσκονται υπό κλειστή λειτουργία.
Οι αστυνομικοί που ελέγχουν τα οχήματα που προσπαθούν να εισέλθουν σε μία από τις πόλεις -καραντίνας, εξουσιοδοτούν μόνο φορτηγά που μεταφέρουν βασικά αγαθά και ιατρικές προμήθειες για να περάσουν. Όλοι οι άλλοι έχουν στραφεί σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωναϊού. Κατά ειρωνικό τρόπο, η Ιταλία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που απαγόρευσε την είσοδο σε Κινέζους πολίτες.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν είναι ήδη δίπλα σας. Είναι σε όλο τον κόσμο για εβδομάδες. Απλώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Ιταλία έχει πληγεί περισσότερο από το κορόνα από χώρες όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, όπου ζουν εκατομμύρια Κινέζοι.
Οι φόβοι αυξάνονται ότι η επιδημία του κοροναϊού μπορεί να γίνει πανδημία, καθώς αναφέρθηκαν νέες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Ο ιός, ο οποίος εμφανίστηκε στην Κίνα, έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 35 χώρες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να προετοιμαστεί για πιθανή πανδημία κορωναϊού. Οι χώρες που πλήττονται χειρότερα εντείνουν τις προσπάθειές τους για περιορισμό του θανάσιμου κορωναϊού, καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων παγκοσμίως ξεπέρασε τις 80.000. Στη Νότια Κορέα, οι λοιμώξεις αυξήθηκαν και πάλι, λαμβάνοντας το σύνολο σε 977.
Οι περισσότερες λοιμώξεις παραμένουν στην Κίνα, αλλά προκαλούν ανησυχίες σημαντικές ομάδες στη Νότια Κορέα, το Ιράν και την Ιταλία. Η Ιταλία έχει το χειρότερο κρούσμα κορωναϊού της Ευρώπης, το τρίτο υψηλότερο στον κόσμο μετά την Κίνα και τη Νότια Κορέα. Στο Μιλάνο, ο καθεδρικός ναός του Ντουόμο που έχει αντέξει 500 χρόνια είναι πλέον κλειστός. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι κλειστά, και στα σούπερ μάρκετ ο πανικός εξαπλώνεται ταχύτερα από τον ιό και είναι πάρα πολύ δύσκολο να σταματήσει.
https://www.mydailyinformer.com/cdc-warns-americans-to-prepare-for-the-worst-stock-markets-crashing-italy-china-and-south-korea-the-financial-markets-just-slammed-into-a-massive-iceberg-called-the-coronavirus/
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ MY DAILY INFORMER : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου