Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

Επί ποδός η Λεμεσός για το Καρναβάλι.

ΣΧΟΛΙΟ :Στην Κύπρο θα γίνουν κανονικά οι εκδηλώσεις για τα καρναβάλια.
Όχι μόνο δεν θα μπορούσε η Λεμεσός να ακυρώσει το καρναβάλι της, όπως ενδεχομένως κάποιοι θα ανέμεναν ή θα επιθυμούσαν με το πρόσχημα ενδεχόμενων κινδύνων μετάδοσης του κορονοϊού αλλά, αντίθετα, όλη η πόλη και ιδιαίτερα οι άμεσα εμπλεκόμενοι καρναβαλιστές βρίσκονται επί ποδός για να δώσουν τα ρέστα τους στο τελευταίο διήμερο των εκδηλώσεων.

Πάντως το θέμα απασχόλησε το δήμο ο οποίος είχε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και όπως ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο ίδιος ο δήμαρχος, ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος επιδημιολογικά, ώστε να γίνει οποιαδήποτε ακύρωση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του καρναβαλιού.
Κάτι βέβαια που έγινε για ανάλογες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Έτσι, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή θα διεξαχθούν όπως ακριβώς είχαν προγραμματιστεί όλες οι υπαίθριες και άλλες καρναβαλίστικες εκδηλώσεις. Μεταξύ άλλων, οι εκδηλώσεις που ξεκινούν από το πρωί περιλαμβάνουν την καθιερωμένη καρναβαλίστικη διαδρομή της Λέσχης Παλαιού Αυτοκινήτου που θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι από το χώρο στάθμευσης Εναερίου με κατάληξη την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου. Στις 6:30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η Παρέλαση των Κανταδόρων με σημείο εκκίνησης το Δημοτικό Μέγαρο και μετά από μια μελωδική πορεία σε δρόμους της πόλης θα καταλήξει στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.
Η αυλαία των δεκαήμερων εκδηλώσεων του καρναβαλιού θα πέσει αύριο Κυριακή με την τελική Μεγάλη Παρέλαση στην οποία φέτος θα συμμετέχουν 120 ομάδες από τις οποίες οι 95 παρελαύνουν με τα δικά τους σατιρικά ή θεματικά άρματα. Αναμένεται ότι φέτος οι καρναβαλιστές θα ξεπεράσουν τις 25.000.
Επίσης θα παρελάσουν μεγάλες σατιρικές κατασκευές του Δήμου Λεμεσού, οι οποίες αναβιώνουν το παλιό καρναβάλι της Λεμεσού και σατιρίζουν την επικαιρότητα. Η Παρέλαση θα αρχίσει στη 1:15 το μεσημέρι από τον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου με επικεφαλής τον Βασιλιά Λεμέσιο τον Μαχαραγιά της Πόλης και τη συνοδεία του και διασχίζοντας όλη την κεντρική λεωφόρο Μακαρίου θα καταλήξει στα Φώτα Πολεμιδιών. Στη διάρκεια της Παρέλασης, ο δήμος θα τιμήσει και φέτος ανθρώπους με διαχρονική προσφορά τους στο λεμεσιανό καρναβάλι. Με την ολοκλήρωση της Παρέλασης, ο κόσμος θα κατευθυνθεί στο παλιό λιμάνι όπου στις 9 το βράδυ θα γίνει ο τελευταίος χορός των φετινών εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει και διαγωνισμό ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ.

Χρήστος Χαραλάμπους
dialogos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου