Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Ο στρατός απελευθερώνει το στρατηγικό βουνό Shashabo και 7 χωριά στη βορειοδυτική ύπαιθρο της Hama και κυνηγάει τα απομεινάρια των τρομοκρατών στην περιοχή.


Οι μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού πραγματοποίησαν εντατικές επιχειρήσεις εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιφέρεια Sahel al-Ghab στη βορειοδυτική ύπαιθρο του Hama και απελευθέρωσαν τα χωριά Al-Hawash, Hawija, Tanjarah, Al-Anqawi, Al-Amaqiya, Shermagar, Al-Arimah και Jabal Shahshabo Strategic.

O ανταποκριτής της Sana δήλωσε ότι οι μονάδες του στρατού κατευθύνουν προπαρασκευαστικά όπλα με πυροβολικό και πυραύλους στις οχυρώσεις και γραμμές παροχής τρομοκρατικών οργανώσεων στον άξονα των χωριών Al-Hawash, Hawijah, Tanjara, Al-Anqawi, Al-Amaqiyah, Sheremgar και Al-Arimah στην περιοχή Al-Ghab.
Ο δημοσιογράφος επεσήμανε ότι η στρατιωτική επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση αυτών των χωριών, την εξολόθρευση πολλών τρομοκρατών και την καταστροφή όπλων και πυρομαχικών γι 'αυτούς, ενώ οι στρατιωτικές μονάδες συνέχιζαν τις φυγές τους στην περιοχή.
Ο ανταποκριτής της SANA ανέφερε ότι οι μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού ανέλαβαν τον έλεγχο του στρατηγικού βουνού Jabal Shahshabo, αφού οι προηγμένες δυνάμεις συναντήθηκαν από την κατεύθυνση του Kafr Awayed με τις δυνάμεις στην άλλη πλευρά.
Ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι ο έλεγχος του στρατού από το βουνό Shehshabo που εκτείνεται ανάμεσα στη βορειοδυτική ύπαιθρο του Hama και την νοτιοδυτική ύπαιθρο του Idlib πυρπολεί τις περισσότερες περιοχές όπου οι τρομοκρατικές οργανώσεις εξαπλώνονται για δεκάδες χιλιόμετρα από το βουνό και κόβουν το έδαφός τους ανοίγοντας το δρόμο για τις στρατιωτικές μονάδες να προχωρήσουν προς την πολύ νοτιοδυτική ύπαιθρο του Idlib.
Οι τρομοκράτες από την οργάνωση Al-Nusra Front, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μισθοφόροι, διασκορπίστηκαν στα απελευθερωμένα χωριά και περιοχές στη βόρεια και βορειοδυτική ύπαιθρο, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μισθοφόροι, διεισδύουν στα κοινά σύνορα με εγκαταστάσεις του καθεστώτος Ερντογάν και στοχεύουν τους αμάχου με βλήματα, προκαλώντας δεκάδες πολίτες να φύγουν.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ SANA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου