Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Ουρές στα σουπερμάρκετ της χώρας – Αδειάζουν τα ράφια για ένα μόλις κρούσμα – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ.

ΣΧΟΛΙΟ : Δεν χρειάζεται να αδειάζουμε τα ράφια των σούπερ-μάρκετ,Μετάνοια χρειάζεται και αν ήταν δυνατόν να τρέχαμε σε εξομολόγηση και μεταλαβή με τον ίδιο ρυθμό που πάμε στα σούπερ-μάρκετ.
Τι θα συμβεί σε περίοδο πραγματικής κρίσης;
Από την Δευτέρα, όταν έγινε γνωστό ότι και η Ιταλία έχει “κτυπηθεί” από τον κορωνοϊό, στις ελληνικές αλυσίδες σουπερμάρκετ καταγράφεται αυξημένη κίνηση και αγορές σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων!
Ζυμαρικά, όσπρια, ρύζια, παιδικά προϊόντα, κονσέρβες, κατεψυγμένα προϊόντα, αντισηπτικά ακόμα και χαρτιά υγείας κάνουν φτερά!
Είναι αξιοπρόσεχτο πως ένας ιός, ο οποίος δεν έχει υψηλά επίπεδα επικινδυνότητας, σύμφωνα με τους ειδικούς αναγκάζει πολίτες να πανικοβάλλονται και να καταφεύγουν στα μαγαζιά τροφίμων.
Τι θα γίνει αν η όποια κρίση, η οποία θα ανακοινωθεί από ΜΜΕ, είναι μεγαλύτερη; Τότε θα έρθει το περιβόητο κραχ και μία παγκόσμια, ίσως, εξουσία, αναλάβει την διαχείριση τροφίμων, προκειμένου να μην υπάρξει έλλειψη;

 Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, στελέχη μεγάλων λιανεμπορικών ομίλων τροφίμων και προμηθευτών αναφέρουν πως η κατανάλωση στην Ελλάδα, από την Δευτέρα, έχει παρουσιάσει αύξηση αύξηση από 30% έως 50%. Η συνολική αύξηση των αγορών στο εγχώριο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων στην Βόρεια Ελλάδα αγγίζει το +15%, πριν γίνει γνωστό το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, καταγράφονται ανοδικές τάσεις σε κάποιες τιμές ειδικά υλικού υγιεινής, όπως αντισηπτικά υγρά και μαντηλάκια που κυμαίνονται από το 4 κι φτάνουν το 18% (λίτρο αντισηπτικού) ανάλογα με το είδος

Τι γίνεται με την επάρκεια των προϊόντων;
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλημα!
Εντούτοις, μικρή μερίδα προμηθευτών, κυρίως αντισηπτικών προϊόντων και μασκών μιας χρήσης έχει δηλώσει αδυναμία τροφοδοσίας της αγοράς, ενώ υπάρχουν και ανατιμήσεις, αύξηση των τιμών, προκειμένου να υπάρξει αυξημένο κέρδος με όλη αυτή την κατάσταση.
Συγκεκριμένα, η μέση τιμή σε αντισηπτικό χεριών 1 λίτρου έχει αυξηθεί τις τελευταίες ώρες κατά 18,18%, ενώ κατά 25% αυξήθηκε η συσκευασία (4×15τμχ) στα αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια.
Οι αντιδράσεις «πανικού» δεν είναι φυσικά μόνο ελληνικό φαινόμενο. Ωστόσο, αν οι «ατίθασοι» Έλληνες πανικοβάλλονται, τότε φανταστείτε τι έχει να γίνει στον υπόλοιπο κόσμο.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου