Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Μάικ Πομπέο: Η Κριμαία είναι Ουκρανία – Η Ρωσία να τερματίσει την κατοχή.


Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, με αφορμή την 6η επέτειο κατοχής της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ρωσία, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν και δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ αυτή την κατοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «η κατοχή της Κριμαίας από την Ρωσία και η αυξανόμενη στρατιωτικοποίησή της στη χερσόνησο αποτελεί απειλή για την κοινή μας ασφάλεια. Οι ρωσικές αρχές κατοχής συνεχίζουν την επίθεσή τους στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, βίαια σιωπούν τους επικριτές της κοινωνίας των πολιτών και των μέσων ενημέρωσης και περιορίζουν τη θρησκευτική ελευθερία. Πάνω από 80 άτομα από την Κριμαία, συμπεριλαμβανομένων των μελών της κοινότητας της Κριμαίας Τατάρ, φυλακίστηκαν από τη Ρωσία – και ορισμένοι υπέστησαν βασανιστήρια – για ειρηνική αντίθεση στην κατοχή. Τα μέλη της κοινότητας Κριμαίας Τατάρ εξακολουθούν να βιώνουν αδικαιολόγητες επιδρομές στα σπίτια και τα τζαμιά τους, επιτήρηση και εκφοβισμό από τις αρχές κατοχής, περιορισμούς σε πολιτιστικά γεγονότα και ποινικοποίηση του αντιπροσωπευτικού τους σώματος. 

Η Ρωσία έχει στρατολογήσει βίαια περίπου 20.000 άνδρες, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Οι αρχές περιορίζουν σοβαρά τη θρησκευτική ελευθερία, στοχεύουν πιστούς με ψεύτικες κατηγορίες τρομοκρατίας και κατασχέθηκαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας στον καθεδρικό ναό της Συμφερόπολης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τη Ρωσία να απελευθερώσει όλους τους Ουκρανούς που φυλακίστηκαν αδίκως σε αντίποινα για την ειρηνική διαφωνία τους και να τερματίσουν τις ρωσικές παραβιάσεις των θεμελιωδών ελευθεριών στην Κριμαία.
Έξι χρόνια μετά, η Ρωσία εξακολουθεί να βασίζεται σε ψέματα και παραπληροφόρηση στην αποτυχημένη προσπάθειά της να νομιμοποιήσει την παράνομη κατοχή. Οι προσπάθειές της είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ τη μη προκληθείσα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τις παράνομες ενέργειες της Ρωσίας στην Κριμαία και τις συνεχείς επιθετικές ενέργειές της εναντίον της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου και του Donbas, και θα διατηρήσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας έως ότου επιστρέψει τον έλεγχο της Κριμαίας στην Ουκρανία και εφαρμόσει πλήρως τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ.
viadiplomacy.gr

2 σχόλια:

  1. ΦΡΙΚΤΌ! Να αναγκάζεσαι να λέγεις κάτι τέτοια, ΓΝΩΡΊΖΟΝΤΑΣ ότι γελοιοποιήσε! Αλλά αυτά τα καταπίνουν οι φαστφουντοδίαιτοι ΗΠΑϊοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κριμαία ήταν ρωσική πριν τον Κρούτσεφ. Ο Κρούτσεφ την μεταβίβασε στην Ουκρανία. Η πλειοψηφία της Κριμαίας είναι Ρώσοι. Οι κάτοικοι της Κριμαίας ψήφισαν σε δημοψήφισμα υπέρ της επιστροφής στη Ρωσία. Όλα τα υπόλοιπα είναι μπλαμπλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή