Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

Διεθνής Αμνηστία: Η Αθήνα και η Σόφια ανοίγουν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες.

Ο Massimo Moratti λέει ότι οι αιτούντες άσυλο πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στις επίσημες συνοριακές διαβάσεις, ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Μεπάγο ανέφερε ότι η Τουρκία επιτρέπει στους αιτούντες άσυλο να εγκαταλείψουν τα σύνορά της και να προσπαθήσουν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής Έρευνας της Διεθνούς Αμνηστίας , Massimo Morati τα ακόλουθα:

"Αυτό που βλέπουμε τώρα στα σύνορα της Τουρκίας με την ΕΕ είναι ότι οι αιτούντες άσυλο χρησιμοποιούνται εκ νέου ,σαν συμφωνία σε ένα θανατηφόρο πολιτικό παιχνίδι - μια αναμενόμενη συνέπεια της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας ..."
Borisov: Δεν υπάρχει μετανάστευση στα σύνορά μας με την Τουρκία.
"Η Ελλάδα και η Βουλγαρία πρέπει να παρέχουν πρόσβαση στο έδαφός τους σε αιτούντες άσυλο και οι συνοριοφύλακες πρέπει να αποφεύγουν την υπερβολική χρήση βίας έναντι εκείνων που συγκεντρώνονται στα σύνορα και να επιτρέπεται να εισέρχονται μέσω επίσημων συνοριακών διαβάσεων, είτε έχουν έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα είτε όχι, "προσθέτει ο Moratti, σε δήλωση που αναφέρεται στην ιστοσελίδα του οργανισμού.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει επίσης να συντονίσει επειγόντως κάθε υποστήριξη που μπορεί να χρειαστεί από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία για να διασφαλιστεί ότι οι αιτούντες άσυλο έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες διαδικασίες ασύλου", ανέφερε. 
Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα σύνορά της αφού οι μετανάστες προσπάθησαν να διασχίσουν τη χώρα από την Τουρκία, ανέφερε η ΒΤΑ.
Οι ελληνικές αρχές εμπόδισαν τις προσπάθειες των 4.000 ανθρώπων να διασχίσουν τα σύνορα τις τελευταίες 24 ώρες , δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Τα σύνορα κατάφεραν να περάσουν 66 άτομα που «δεν έχουν καμία σχέση με την Idlib», πρόσθεσε. 
Η ελληνική αστυνομία χρησιμοποιεί σήμερα δακρυγόνα εναντίον ομάδων μεταναστών που ρίχνουν πέτρες στα σύνορα της Τουρκίας, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο το ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι Sky.
Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι 18.000 μετανάστες είχαν μεταναστεύσει από την Τουρκία στην Ευρώπη και προέβλεπαν ένα νέο κύμα 30.000 το Σάββατο, ανέφερε ο Φρανς. Ωστόσο, ο οργανισμός χαρακτήρισε τους αριθμούς που ανέφερε ο Ερντογάν ως υπερβολικούς από ό, τι είδαν οι συνοριοφύλακες, ανέφερε η ΒΤΑ.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ VESTI : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου