Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Η σύγκρουση στο Ντόνετσκ μπορεί να επιλυθεί φέτος. Αλλά όχι υπέρ της Ουκρανίας (VIDEO).

Όπως ανέφερε η ρωσική άνοιξη, η  Μόσχα επέκρινε την ΕΕ για εχθρικές ενέργειες εναντίον κατοίκων του Ντόνετσκ . Όμως, το Κίεβο υπογράφει για πρώτη φορά τις συμφωνίες του Μινσκ που εγγυώνται το ειδικό καθεστώς, την αμνηστία, την άρση του αποκλεισμού, την αυτοδιάθεση των γλωσσών και την υπονόμευση της εφαρμογής τους. Η σύγκρουση στο Donbass μπορεί να επιλυθεί φέτος.  Αλλά όχι υπέρ της Ουκρανίας (VIDEO)  Ρωσική άνοιξη

Ο ουκρανός πολιτικός και στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, Yuriy Dudkin, πιστεύει ότι μέχρι το τέλος του έτους η σύγκρουση μεταξύ των μερών θα επιλυθεί, αλλά όχι υπέρ του ουκρανικού κράτους. Μίλησε για αυτό σε μια συνέντευξη με δημοσιογράφους στο κανάλι New One.
"Πρέπει να φανταστούμε και να αντιπροσωπεύουμε, σε αντίθεση με τις αρχές, τι θέλει το Ντόνετσκ. Το Ντόνετσκ θέλει ένα πράγμα! 
Πρώτον: Τη καταδίκη του πραξικοπήματος. Βάζοντας σε δίκη αυτούς τους ανθρώπους που ξεκίνησαν και έδωσαν εντολές για την εισαγωγή στρατιωτικού νόμου στην ανατολική Ουκρανία και την εισαγωγή των τακτικών στρατευμάτων εκεί.
Η δεύτερη. Αυτό είναι που θέλει το Ντόνετσκ- μια αλλαγή στο Σύνταγμα, όπου το νέο κρατικό σύστημα της Ουκρανίας θα αναθεωρηθεί (συζητήθηκε, φυσικά, πριν από αυτό).
Στο σημερινό κρατικό σύστημα, το Ντόνετσκ δεν θα επιστρέψει ποτέ στην επικράτεια της Ουκρανίας. Αυτό έχει ήδη λεχθεί δεκάδες φορές.
Ως εκ τούτου, η σύγκρουση που παρατηρούμε σήμερα, είναι ήδη κουρασμένη από τη πλευρά όλων. Και αυτό, προφανώς, νομίζω ότι, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα επιλυθεί. Αλλά δεν πιστεύω ότι είναι υπέρ της Ουκρανίας σαν κράτος ", δήλωσε ο Ουκρανός εμπειρογνώμονας.
Παρά τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Zelensky, κατά τη διάρκεια του γεύματος στο Μόναχο, ότι «τερμάτισε τον πόλεμο» , εξακολουθεί να είναι ζεστός στα μέτωπα του Ντόνετσκ στο LPR και το DPR. Υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν τραυματίες. Υπάρχουν επίσης καταστροφές . Και  κανένα από τα κόμματα δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα τελειώσει αυτός ο αιματηρός πόλεμος.    

Σε βίντεο από 00:16:51
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου