Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Έκανε την εμφάνιση του ο ISIS στον ρωσικό Καύκασο.

Τελικά έκανε την εμφάνιση του ο ισλαμικός στρατός στην «ευαίσθητη» περιοχή του Καυκάσου, κινητοποιώντας την ρωσική «μηχανή».rusia
Στο  Νταγκεστάν, μια περιοχή που βρίθει από αφεντικούς ακραίους ισλαμιστές, μαχητές  από το «Ισλαμικό Κράτος», τοπικοί ισλαμικοί πυρήνες εμπλέκονται σε τρομοκρατική ενέργεια η οποία επέφερε έκρηξη , που άφησε  πίσω της ένα νεκρό και δύο τραυματίες.

Οι αντάρτες  του «ισλαμικού κράτους», ανέλαβαν  την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση  σε κονβόι του ρωσικού  Υπουργείου Εσωτερικών, στις παρυφές της πόλης Makhachkala, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
Η ιστοσελίδα SITE Intelligence Group, η οποία  παρακολουθεί ισλαμική δραστηριότητα στο Διαδίκτυο, ανέφερε επίσης την  συμμετοχή του ISIS  στο Νταγκεστάν.
Το προηγούμενο βράδυ, δύο άγνωστοι ανατίναξαν ένα όχημα της προσωρινής επιχειρησιακής ομάδας του Υπουργείου Εσωτερικών.
Πρόκειται για δύο θωρακισμένα οχήματα  Ura» και UAZ. Τα οχήματα μετέφεραν αστυνομικούς  από το  Κρασνογιάρσκ. Προφανώς, η έκρηξη προκλήθηκε από  αυτοσχέδια συσκευή.
Σε παλαιότερο άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο (Ο ISIS στρατολογεί χιλιάδες μέλη του από τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία), είχαμε τονίσει ότι σύμφωνα με εκθέσεις των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών  τα νέα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», προετοιμάζουν πυρετωδώς  ανατρεπτικές δραστηριότητες σε ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο.
Οι  μαχητές του  «Ισλαμικού  Κράτους» θα αλλάξουν τελείως  τη στρατηγική στρατολόγησης των νέων μελών στις τάξεις τους και θα προχωρήσουν σε στρατολόγηση από την  αραβική χερσόνησο , τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία και την Ινδονησία, αναφέρει η έκθεση του επικεφαλής του Γραφείου   πληροφοριών  της Αιγύπτου.
Στην περίπτωση αυτή, αναφέρει η έκθεση της   αιγυπτιακής υπηρεσίας πληροφοριών,  ο σκοπός του ισλαμικού στρατού  δεν είναι η δημιουργία  «χαλιφάτου», στον  Καύκασο , στην  Κεντρική Ασία και στην  Ινδονησία, αλλά η εξασφάλιση της  συνεχούς  ροής  νέων  μαχητών στις τάξεις του.
Η Ρωσία και η Ευρώπη  είναι ο στόχος του ISIS και όλα τα άλλα  είναι απλά για κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου