Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Οι παράνομοι χάρτες των κυκλωμάτων.. Δείχνουν δρόμους διαφυγής στους πρόσφυγες.

alva xartis1
Με ερμητικά κλειστή την Βαλκανική οδό, ως το τέλος του έτους και τους πρόσφυγες να αναζητούν εναγωνίως τρόπο να φτάσουν σε χώρες της Ευρώπης, πληθαίνουν οι προσπάθειες που γίνονται ώστε να πειστούν και να δοκιμάσουν την τύχη τους, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κυκλοφόρησαν χάρτες που απεικονίζουν τα νέα περάσματα προς την Ευρώπη και υποδεικνύουν στους πρόσφυγες τις διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν.
alva xartis2
Οι χάρτες επιπλέον δημοσιεύονται σε διάφορες σελίδες του Facebook, καλούν τους πρόσφυγες να κινηθούν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, από εκεί να φτάσουν δια θαλάσσης στην Ιταλία.
Μάλιστα, σε έναν από αυτούς τους χάρτες που προφανώς διοχετεύουν στο διαδίκτυο κυκλώματα διακινητών, ως εναλλακτικός δρόμος παρουσιάζονται οι ακτές της Ηπείρου και η Κέρκυρα, μέσω της οποίας οι πρόσφυγες μπορούν να φτάσουν στην Ιταλία.
Κάθε μέρα που περνάει, φαίνεται ότι τα κυκλώματα δρουν όλο και πιο οργανωμένα, όλο και πιο στοχευμένα...
Αυτό που κρατά, προς το παρόν, τους πρόσφυγες, μακριά από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, είναι η κακή εμπειρία που έχουν συμπατριώτες τους, που κατά το παρελθόν δοκίμασαν την τύχη τους στο αλβανικό έδαφος..
Όμως είναι άγνωστο αν η απελπισία θα τους σπρώξει πιο κοντά στα σύνορα ή όχι.

alva xartis3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου