Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το «μπάχαλο» των ΗΠΑ και ο αμερικανικός εμφύλιος στη Συρία!


Aleppo_final
Οι Σύριοι πολιτοφύλακες, οπλισμένοι από διαφορετικές μονάδες της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ, έχουν αρχίσει να μάχονται μεταξύ τους στις πεδιάδες ανάμεσα στην πολιορκημένη πόλη του Χαλεπίου και στα τουρκικά σύνορα, επισημαίνοντας το “πόσο λίγο ελέγχονται” από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, που ουσιαστικά έχουν εκπαιδεύσει και χρηματοδοτήσει αυτές τις ομάδες την τελευταία πικρή πενταετία του εμφυλίου.

Οι μάχες έχουν ενταθεί τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς οι μονάδες που έχουν εξοπλιστεί από την CIA, έχουν συγκρουστεί επανειλημμένα με εκείνες που έχουν εφοδιαστεί με όπλα από το Πεντάγωνο, όσο αυτές κινούνται μέσα στην εμπόλεμη ζώνη στα βόρεια προάστια του Χαλεπίου.
Στα μέσα Φεβρουαρίου, η υποστηριζόμενη από την CIA ένοπλη πολιτοφυλακή που ονομάζεται Φουρσάν Αλ Χακ, ή «Ιππότες της Δικαιοσύνης», εκδιώχθηκε έξω από την πόλη της Mαρέα, περίπου 20 μίλια βόρεια του Χαλεπίου, από τις, υποκινούμενες από το Πεντάγωνο, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που εισήλθαν από τις περιοχές ελέγχου των Κούρδων στα ανατολικά.
«Κάθε φατρία που μας επιτίθεται, ανεξάρτητα από που παίρνει την υποστήριξή της, θα την καταπολεμήσουμε», δήλωσε ο Φαρές Μπαγιούς, ένας εκ των ηγετών της Φουρσάν Αλ Χακ.
Μαρτυρίες ανταρτών περιγράφουν παρόμοιες συγκρούσεις, τόσο στην πόλη της Αζάζ, ένα βασικό σημείο διέλευσης ενόπλων δυνάμεων και προμηθειών μεταξύ Χαλεπίου και τουρκικών συνόρων, όσο και στη συνοικία Σεΐχ Μασούντ στο Χαλέπι.
Οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ ομάδων, έρχονται εν μέσω συνεχιζόμενων σφοδρών μαχών στη Συρία, και απεικονίζουν τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι Αμερικάνοι για το συντονισμό ανάμεσα σε δεκάδες ένοπλες ομάδες που προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ Άσαντ, και ταυτόχρονα καταπολεμούν το Ισλαμικό Κράτος!
Το μόνο που έχουν καταφέρει ως τώρα είναι να φέρουν το απόλυτο χάος, καθώς πρόκειται για μία παντελώς πρωτόγνωρη κατάσταση. Η περιοχή στο βόρειο τμήμα της Συρίας γύρω από το Χαλέπι, δεν πλήττεται μόνο από τον πόλεμο μεταξύ της κυβέρνησης Άσαντ και των αντιπάλων του και τις διαρκείς μάχες ενάντια στον ISIS, αλλά και από μακροχρόνιες εντάσεις μεταξύ των εθνοτικών ομάδων Αράβων, Κούρδων και Τουρκμένων που κατοικούν εκεί.
«Είναι ένας περίπλοκος πόλεμος πολλαπλών όψεων, όπου οι επιλογές μας περιορίζονται σημαντικά», δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο οποίος δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει δημοσίως για το θέμα. «Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε έναν εταίρο στο έδαφος. Δεν μπορούμε να νικήσουμε τον ISIL χωρίς να συμπληρώσουμε την εξίσωση, έτσι ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια σφυρηλάτησης αυτών των σχέσεων».
Η αποτυχημένη στρατηγική του Ομπάμα

Αυτό το μήνα ο πρόεδρος Ομπάμα ενέκρινε ένα νέο σχέδιο του Πενταγώνου, για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των ανταρτών, ξεκινώντας εκ νέου το πρόγραμμα το οποίο ανεστάλη το φθινόπωρο, μετά από μία σειρά συνεχόμενων αποτυχιών, όπως επί παραδείγματι, την ενέδρα που στήθηκε σε νεοσύλλεκτους από ομάδα προσκείμενη στην Αλ Κάιντα, και είχε ως αποτέλεσμα την αρπαγή πυρομαχικών και φορτηγών.

Πέρυσι, το Πεντάγωνο βοήθησε να δημιουργηθεί μια νέα στρατιωτική συμμαχία με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις. Ο στόχος ήταν να εξοπλίσει την ομάδα και να την προετοιμάσει για να καταλάβει εδάφη που κατείχε το Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία και ταυτόχρονα να παρέχει πληροφορίες για τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ. Η ομάδα κυριαρχείται από Κούρδους, γνωστή και ως «Δυνάμεις Προστασίας του Λαού» ή YPG. Ανάμεσά τους, ωστόσο, αναμίχθηκαν και Άραβες ούτως ώστε να μην μοιάζει ως μία καθαρά κουρδική εισβολή.
Ο επικεφαλής της Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ Τζόζεφ Βότελ, παραδέχθηκε ότι το 80% των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων απαρτίζεται από Κούρδους, γεγονός που έχει φέρει στα «μαχαίρια» την Αμερικανική κυβέρνηση με αυτή της Τουρκίας, που σαφώς και δεν επιθυμεί να δει Κούρδους να ελέγχουν το νότιο τμήμα των συνόρων της.
Η CIA, εν τω μεταξύ, έχει το δικό της κέντρο δραστηριοτήτων στο εσωτερικό της Τουρκίας, από το οποίο στέλνει ενισχύσεις προς τις ομάδες ανταρτών στη Συρία, παρέχοντάς τους πυραύλους TOW και αντιαρματικά από την αποθήκη όπλων της Σαουδικής Αραβίας.
Ενώ οι δράσεις του Πενταγώνου είναι μέρος μιας ολοφάνερης προσπάθειας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ενάντια στο ισλαμικό κράτος, η υποστήριξη της CIA στις πολιτοφυλακές αποτελεί μέρος μιας ξεχωριστής συγκαλυμμένης προσπάθειας με στόχο την διατήρηση της πίεσης προς την κυβέρνηση Άσαντ, με την ελπίδα να οδηγήσουν το Σύριο ηγέτη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Κι εκεί, προφανέστατα, να θέσουν όρους κατά το δοκούν…
https://hellasforce.com/2016/03/29/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b1%ce%bc/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου