Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Τουρκία: Οι Αμερικάνοι εκκενώνουν τις βάσεις από τα γυναικόπαιδα - Τι συμβαίνει;

  Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ.
Image
Διαταγή για άμεση απομάκρυνση των οικογενειών των Αμερικανών στρατιωτών που υπηρετούν στην Τουρκία εξέδωσε πριν λίγο το Αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, λόγω της κατάστασης ασφαλείας που επικρατεί στη χώρα.Έχουν ήδη λάβει διαταγή απομάκρυνσης όλα τα μέλη οικογενειών Αμερικανών που υπηρετούν στα Αδανα, τη Σμύρνη, και τη Μούγλα.

Επιπλέον διαταγή εκκένωσης της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία έχουν λάβει περίπου 700 μέλη οικογενειών στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.
Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα οι οικογένειες των Αμερικανών που υπηρετούν στη Βάση αναμένεται να αναχωρήσουν την Τετάρτη αεροπορικώς και με πρώτο προορισμό την Γερμανία. Στη συνέχεια θα προωθηθούν προς τις ΗΠΑ.

Ο Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη στρατηγός Philip Breedlove δήλωσε κατανόηση για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στις οικογένειες, αλλά υποστήριξε ότι το μέτρο είναι αναγκαίο για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των οικογενειών.

Επίσης αναμένεται να απομακρυνθούν και τα μέλη των οικογενειών των διπλωματών των ΗΠΑ στην Τουρκία.

Η απόφαση έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ  ότι ανεβάζει το επίπεδο επιφυλακής για τους πολίτες του όσον αφορά την Τουρκία και συνέστησε στους Ισραηλινούς που βρίσκονται στη χώρα αυτή να την εγκαταλείψουν "το ταχύτερο δυνατό".

Και παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου, η απόφαση λήφθηκε σε συνεργασία με την Τουρκία, είναι ένα σαφές πλήγμα στην εικόνα της Τουρκίας, η οποία βυθίζεται μέρα με την ημέρα στην ανασφάλεια.


 http://www.onalert.gr/stories/Toyrkia-oi-amerikanoi-apomakrynoun-ta-gynaikopaida-apo-tis-baseis/48826

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου