Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΓΕΜΑΤΑ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΔΕΙΑ…

rus_savas_gemileri_bogazdan_gecti_1457335451_9665Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει στους Τούρκους το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί το ανησυχητικό φαινόμενο τα ρωσικά πολεμικά που έρχονται από την Μαύρη θάλασσα καθώς και τα φορτηγά πλοία με κατεύθυνση την ανατολική Μεσόγειο, είναι γεμάτα από άντρες, οπλικά συστήματα και πολεμοφόδια, ενώ όταν επιστρέφουν περνώντας από τον Βόσπορο φέρονται να είναι τελείως άδεια. Το ερώτημα είναι που πάει όλο αυτό το φορτίο που μεταφέρουν.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται από τις αρχές Μαρτίου έχουν περάσει τον Βόσπορο προερχόμενα από την Μαύρη θάλασσα τα ρωσικά πολεμικά Caesar Kunikov, Saratov και Yauza με κατεύθυνση το Αιγαίο Πέλαγος και την ανατολική Μεσόγειο.
ρωσικα πολεμικα
Οι Τούρκοι που παρακολουθούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν φωτογραφίζοντας τα ρωσικά πλοία καθώς και τα ρωσικά φορτηγά, παρατήρησαν ότι κατά την επιστροφή τους προς την Μαύρη Θάλασσα και το ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ επέστρεφαν άδεια από το φορτίο που είχαν όταν κατευθύνονταν προς το Αιγαίο Πέλαγος.
Η εικόνα αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ρώσικες εξαγγελίες περί μεγάλης μείωσης της ρωσικής παρουσίας στην Συρία και δημιουργεί καινούργια δεδομένα για τις πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή.
Πέραν τούτου η Άγκυρα ανησυχεί καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι όλη αυτή η αυξανομένη ρωσική πολεμική παρουσία τον τελευταίο καιρό στα νότια σύνορα της σίγουρα δεν προοιωνίζει κάτι το θετικό για τους Τούρκους.
Σίγουρα όλα αυτά προβληματίζουν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

http://nikosxeiladakis.gr/%cf%84%ce%b1-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%b2%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b1%cf%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου