Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΠΟΣΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ.


προσφυγες στην μιρκα ασια
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Παρά τις συμφωνίες Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας και παρά τις δήθεν περιπολίες του ΝΑΤΟ για την αποτροπή του ρεύματος προσφύγων προς τα ελληνική νησιά που προσωρινά λόγω καιρικών συνθηκών έχει μειωθεί, σύμφωνα με επίσημα τουρκικά στοιχεία, (που υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών), 4 εκατομμύρια, (!) αναμένονται το προσεχές χρονικό διάστημα να προωθηθούν από την Τουρκία προς την Δύση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, από αυτούς, 2 εκατομμύρια 715 χιλιάδες 789 πρόσφυγες είναι καταγεγραμμένοι Σύριοι ενώ υπάρχουν 152 χιλιάδες ανήλικα παιδιά συριακής καταγωγής. Το 90% αυτών βρίσκονται σε ειδικούς καταυλισμούς ενώ η UNICEF τους υπολογίζει σε ένα εκατομμύριο 420 χιλιάδες συριακής καταγωγής χώρια από τις άλλες χώρες.
Το πρόβλημα είναι ότι με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών όπως αναφέρεται, αναμένεται ένα μεγάλο κύμα να αποπειραθεί να περάσει προς την Δύση ενώ ήδη τα μέτρα που έχουν παρθεί, (αν έχουν παρθεί τέτοια), κρίνονται ανεπαρκή και το ΝΑΤΟ κάνει βόλτες στο Αιγαίο σφυρίζοντας αδιάφορα όταν βλέπει να περνούν τα φουσκωτά με τους πρόσφυγες από τις μικρασιατικές ακτές προς τα ελληνικά νησιά.
Από τις 3 Οκτωβρίου 2015 όταν άρχισαν για το ζήτημα αυτό οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν γίνει 35 συσκέψεις, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα το προσφυγικό ρεύμα όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε κατακόρυφα. Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε την όλη κατάσταση για να παζαρέψει όχι μόνο οικονομικά οφέλη, αλλά ακόμα και την ενταξιακή της πορεία η οποία έχει παγώσει εδώ και μερικά χρόνια.
Τώρα ποιος κοροϊδεύει ποιον δεν είναι δύσκολο κανείς να το καταλάβει, απαιτείται μόνο στοιχειώδης… εγκεφαλική ουσία!
Ετοιμαστείτε για ένα πολύ… θερμό μουσουλμανικό καλοκαίρι, συν όλων των άλλων που μας έρχονται κατακούτελα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.

http://nikosxeiladakis.gr/%cf%80%ce%bf%cf%83%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%cf%81%ce%b8%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%b5%cf%80%ce%bf%ce%bc/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου