Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Τα κυκλώματα έπιασαν.. δουλειά.. Συλλήψεις Συρίων κι Αλβανού στα σύνορα!

alvania pro16
Όσοι είχαν επισημάνει τον κίνδυνο ότι θα ανοίξουν τα παράνομα μονοπάτια της μεθορίου, για την προώθηση Συρίων προσφύγων προς την Αλβανία, αποδεικνύεται πως είχαν απόλυτο δίκιο... Και η απόδειξη ήρθε πολύ γρήγορα.

Τις τελευταίες ημέρες, υπήρχαν αξιόπιστες πληροφορίες ότι ήδη παρατηρούνται τέτοιες κινήσεις και πως ένας αριθμός προσφύγων, από όσους είχαν μετακινηθεί στην Ήπειρο, έχει βρει τρόπο και έχει περάσει τα σύνορα.
Οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονταν από τις επίσημες αρχές.. Άλλωστε για τον μεγάλο καταυλισμό του Κατσικά κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει ακριβή αριθμό φιλοξενούμενων, ενώ σύμφωνα με το δελτίο που ανακοινώνει το Συντονιστικό από την Αθήνα, ο αριθμός αυτός σε καθημερινή βάση μεταβάλλεται!
Το σίγουρο πάντως είναι πλέον, ότι τα κυκλώματα που επί χρόνια δρούσαν στην ελληνοαλβανική μεθόριο, μεταφέροντας παράνομα μετανάστες από την γείτονα στη χώρα μας, έπιασαν και πάλι δουλειά!
Το Σάββατο το μεσημέρι, η Αστυνομική Διεύθυνση του Αργυροκάστρου, ανακοίνωσε επίσημα τις πρώτες συλλήψεις.
Στη θέση «Μύλος», κάτω από την Κακαβιά, στο σημείο όπου το ποτάμι εισέρχεται στο Αλβανικό έδαφος, εντοπίστηκαν έξι Σύριοι πρόσφυγες, τους οποίους οδηγούσε προς το εσωτερικό της Αλβανίας, ένας 47χρονος, ο Ζιγιά Τσολάκου από το Δέλβινο!
Ο 47χρονος είχε εισπράξει τριακόσια ευρώ από τον καθένα, με σκοπό να τους περάσει τα σύνορα και να τους οδηγήσει στο εσωτερικό της χώρας, ώστε να βρουν διέξοδο προς την Ευρώπη.
Και οι επτά συλληφθέντες, οι έξι Σύριοι και ο Αλβανός, κρατούνται κι ανακρίνονται στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς!

Είναι η πρώτη υπόθεση παράνομης μεταφοράς που ανακοινώνεται επίσημα από τις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου