Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Πρόσφυγες: Έκαναν πορεία από τον Πειραιά στην Ομόνοια.

Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες, πρόσφυγες και μετανάστες που ανέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρόμενοι για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο. Νωρίτερα είχε λάβει χώρα μεγάλη διαδήλωση στην Ομόνοια.


Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν και πολλές γυναίκες με μωρά στην αγκαλιά, αλλά και μικρά προσφυγόπουλα  που ένωσαν τις φωνές τους με τους γονείς τους ενάντια στα κλειστά σύνορα.

Η πορεία έφτασε στη Βουλή των Ελλήνων και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί της Βασιλίσσης Σοφίας, με τους δρόμους στο κέντρο να κλείνουν σταδιακά. Εκεί οι διαδηλωτές σχημάτισαν ανθρώπινη ασπίδα και συνέχισαν. Με βάση τα καλέσματα που έχουν απευθυνθεί η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στην «επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας» και στο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή από την κυβέρνηση το οποίο προωθεί συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της ανωτέρω συμφωνίας.

Όταν το γκρουπ των διαδηλωτών έφτασε έξω από τα γραφεία της Κομισιόν, κάποιοι από αυτούς έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπολογίζεται ότι στην πορεία συμμετείχαν περί τα 2.000 άτομα.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια«Έλληνες εργαζόμενοι και νεολαία μαζί με τους πρόσφυγες από το λιμάνι, τη Βικτώρια, το Ελληνικό διαδηλώνουμε στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα.


Μεγάλη συγκέντρωση και στον Πειραιά
Νωρίτερα, εκατοντάδες μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι για εβδομάδες στις προβλήτες του Πειραιά πραγματοποίησαν πορεία στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, προτού επιβιβαστούν στους συρμούς του ηλεκτρικού με προορισμό την πλατεία Ομονοίας όπου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση για το μεταναστευτικό.

Η κινητοποίηση σύμφωνα με τους διοργανωτές γίνεται ενάντια στην συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και στο νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή από την κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες στα χέρια τους και φωνάζουν συνθήματα με τα οποία ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα και να ακυρωθεί η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

Με τα μωρά τους στα καρότσια έχουν κατέβει στην πορεία πολλές γυναίκες πρόσφυγεςΔείτε φωτογραφίες από τη διαδήλωση στην Ομόνοια

Δείτε φωτογραφίες από τη διαδήλωση στον Πειραιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου