Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΥΨΙΣΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Εγκλωβισμένα στη χώρα μας στρατολογημένα μέλη του ISIS – Ποιοι είναι οι πιθανοί στόχοι

tzixantistes2
«Κόκκινος» συναγερμός και στην Ελλάδα για χτυπήματα τζιχαντιστών.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, μέχρι πρότινος η Ελλάδα βρισκόταν στο επίπεδο 1 στη σχετική ευρωπαϊκή έκθεση εκτίμησης κινδύνου, αλλά ανέβηκε «σκαλί» μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Οι ευρωπαϊκές μυστικές και αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες συνεχίζουν να αρκούνται σε διαπιστώσεις, διατηρώντας τον υπηρεσιακό «εγωισμό» και τα στεγανά στη διοχέτευση πληροφοριών σε αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε.Συναγερμός και στην Ελλάδα για χτύπημα τζιχαντιστών
Ακόμη και μετά το δεύτερο αιματοκύλισμα στις Βρυξέλλες, τέσσερις μόλις μήνες μετά από αυτό του Παρισιού, οι βελγικές αρχές δεν έχουν ενημερώσει για τα στοιχεία των δραστών που έχουν ταυτοποιήσει ότι έδρασαν στην πρωτεύουσά τους και προς το παρόν δεν έχουν ζητήσει κάτι από τις αντίστοιχες ελληνικές, για την περίπτωση που και αυτοί είχαν διέλευση ή παραμονή στη χώρα μας.
«Με κλειστά τα ευρωπαϊκά σύνορα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την εκδήλωση επιθέσεων σε στόχους ξένων συμφερόντων στη χώρα μας. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας τζιχαντιστής που έχει έρθει από τις εμπόλεμες ζώνες δεν μπορεί να σχηματίσει πυρήνα που θα ανοίξει πυρ σε κάποιο ξενοδοχείο ελληνικού νησιού, όπου έχουν καταλύσει ξένοι τουρίστες; Κανείς», δήλωναν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Σήμερα, η πιθανότητα εγκλωβισμού κάποιου στρατολογημένου ή «απογοητευμένου» που έλκεται από τις ενέργειες του ISIS προκαλεί κινδύνους δημιουργίας πυρήνα με απρόβλεπτες συνέπειες. Αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει βάσιμη πληροφορία τέτοιου κινδύνου ή ένδειξη ριζοσπαστικοποίησης ανάλογου βαθμού, ωστόσο κρίνουν αναγκαία την ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου για την αύξηση των πιθανοτήτων πρόληψης και αποτροπής.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να προλάβουμε την έλευση ενός ακραίου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους στην Ελλάδα, ο οποίος, εγκλωβισμένος εδώ, έχει αποφασίσει τη δημιουργία «πυρήνα» στο εσωτερικό μας στρατολογώντας πρόθυμα και θρησκευτικά φανατισμένα άτομα», δηλώνει Αξιωματικός της Αστυνομίας.

Πηγή:
 http://www.e-typos.com/gr/ellada/article/169099/sunagermos-kai-stin-ellada-gia-htupima-tzihadiston/
KAI 
http://www.crashonline.gr/%cf%85%cf%88%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%83-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%87%cf%84%cf%85%cf%80%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b6%ce%b9%cf%87%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου