Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Διακινητές θα περνούν πρόσφυγες από την Ελλάδα στην Ιταλία με ψαροκάικα.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας, αφού τα σύνορα της «βαλκανικής οδού» έκλεισαν de facto, κάτι που «χάλασε» πλέον τις δουλειές των διακινητών.Διακινητές θα περνούν πρόσφυγες από την Ελλάδα στην Ιταλία με ψαροκάικα

Σε συνδυασμό μάλιστα με την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας (εφόσον τεθεί σε ισχύ και στην πράξη), που βάζει τέλος στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο, οι ταξιδευτές του τρόμου ετοιμάζονται για νέα δρομολόγια.
Σύμφωνα με την κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), οι διακινητές προετοιμάζουν το έδαφος για την ενεργοποίηση εναλλακτικών διαδρομών μέσω της ανατολικής Μεσογείου προς την ιταλική χερσόνησο.
Οπως γράφει και η Deutsche Welle, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται διακινητές «τα τηλέφωνα των οποίων δημοσιεύονται στο Facebook», οι σχετικές επιχειρήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μαζικά στις αρχές Απριλίου.
Τρία θα είναι τα σημεία απόπλου -Κόστος 3.000-5.000 το άτομο

Ως σημεία αφετηρίας των ψαροκάικων αλλά και μικρών εμπορικών πλοίων αναμένεται να χρησιμοποιηθούν η Αττάλεια και η Μερσίνη, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αλλά και η Αθήνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ορισμένοι διακινητές θέλουν να «προσφέρουν» ακόμη και δύο δρομολόγια την εβδομάδα, ενώ ένας μιλά για μεταφορά ακόμη και 200 ατόμων με ένα σκάφος.
Οι οδηγίες που δίνονται στους πρόσφυγες και μετανάστες είναι να μένουν κρυμμένοι κάτω από το κατάστρωμα μέχρι τα σκάφη να περάσουν σε διεθνή ύδατα. Για τη διαδρομή αυτή οι διακινητές ζητούν από τους πρόσφυγες μεταξύ 3.000 και 5.000 ευρώ, αναφέρει η FAS.
Μάλιστα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, η ζήτηση για εναλλακτικές διαδρομές προς την κεντρική Ευρώπη αυξάνεται συνεχώς και οι Αρχές φοβούνται πως αυτές οι νέες εναλλακτικές διαδρομές που φέρεται να εξετάζουν οι διακινητές θα είναι μόνο η αρχή.
Αβραμόπουλος: Δεν λύνονται όλα διά μαγείας επειδή υπογράψαμε συμφωνία
Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Welt am Sonntag, ο επίτροπος Mετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε να συνδράμουν τις ελληνικές προσπάθειες στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
«Οι χώρες-μέλη δεν μπορούν να περιμένουν ότι όλα θα λυθούν διά μαγείας επειδή επετεύχθη μια συμφωνία», λέει χαρακτηριστικά ο Ελληνας επίτροπος, προσθέτοντας ότι «τώρα ξεκινά η σκληρή δουλειά».

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου