Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Πραξικόπημα στην Τουρκία! Ρίχνει τον Ερντογάν…


Σε προηγούμενο μας άρθρο είχαμε επισημάνει και την δεινή θέση της Τουρκίας που παρουσιάζει μια σειρά από προβλήματα.
Το μεγάλο ιδιωτικό χρέος, η πτώση του εθνικού νομίσματος, η μείωση του τουρισμού και οι κακές σχέσεις με Ρώσους, Αμερικάνους και τώρα Ισραηλινούς κάνουν την καρέκλα του Ερντογάν στον προεδρικό θώκο να τρίζει…

Ο ειδικός εμπειρογνώμονας για τη Μέση Ανατολή, Μάικολ Ρούμπιν συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω προβλήματα και όχι μόνο ανέφερε πως είναι η υπαρκτή η πιθανότητα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία.
«Η Τουρκία δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει αυτήν την σύγκρουση και εάν ο τουρκικός στρατός ανατρέψει τον Ερντογάν το ζήτημα θα πάει στο μέλλον αλλά δεν θα ακολουθηθούν οι τακτικές του Ερντογάν» σημειώνει.
«Οι Τούρκοι και ο τουρκικός στρατός, αναγνωρίζουν ολοένα και περισσότερο ότι ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία στον γκρεμό».
«Με τους Κούρδους, η Τουρκία έτσι όπως βαδίζει δεν έχει καμία πιθανότητα νίκης και η πιο υψηλή πιθανότητα είναι η ντε φάκτο διχοτόμηση της».

Ο Αμερικανός αναλυτής πιστεύει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, παραμονή των προεδρικών εκλογών, είναι απίθανο να καταφύγει σε πιο σοβαρά μέτρα από τα πιο πιθανά να επικρίνει τους επικεφαλής ενός πραξικοπήματος.
http://www.voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/64028-ektakto-praksikopima-stin-tourkia-rixnei-ton-erntogan.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου