Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Σταματήστε τις μικρές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Shoigu ,δήλωσε ότι ο οργανισμός αναγκάζεται να ανταποκριθεί στην ικανότητα των στρατιωτικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.Остановить НАТО малыми силами
"Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να ενισχύει τις στρατιωτικές δυνατότητές του στην Ευρώπη,και ειδικά κοντά στα ρωσικά σύνορα. Φυσικά, με μια τέτοια κατάσταση δεν μπορούμε παρά να ανησυχούμε. Πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό "- ανέφερε  ο Shoigu στην εφημερίδα" Rossiyskaya Gazeta ".

Σύμφωνα με τον υπουργό, φέτος στη Δυτική Στρατιωτική Περιοχή έχουν παραδωθεί πάνω από 1 100 μονάδες νέου και αναβαθμισμένου στρατιωτικού εξοπλισμού,όπως σύγχρονα αεροσκάφη, ελικόπτερα, τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, επικοινωνίες.
Νωρίτερα υπήρξαν αναφορές ότι το ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη σχεδιάζει να τοποθετήσει μέχρι τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες. Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, 
θα την ενισχύσει με βαριά όπλα. Η επέκταση του ΝΑΤΟ δικαιολογείται από την «ρωσική απειλή», η οποία φέρεται να έλαβε χώρα,όταν η  Ρωσία παρενέβη στην Ουκρανική κρίση.
Η Ρωσία, ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις της στα δυτικά σύνορα,λέει ο στρατιωτικός αναλυτής- στοTASS πρακτορείο ειδήσεων-, συνταξιούχος συνταγματάρχης Βίκτορ Litovkin.
Οι Αμερικανοί φοβούνται τη "ρωσική απειλή» στην Ανατολική Ευρώπη,έτσι αναπτύσσει στρατεύματα στα σύνορά μας και εμείς αποσύρουμε το παλαιό υλικό και φέρνουμε νέες στρατιωτικές τεχνολογίες.
Έτσι,για παράδειγμα, η τοποθέτηση του «Ισκαντέρ-Μ" σημαίνει ότι οι δύο χώρες συμμετέχουν στην κούρσα των εξοπλισμών.
Φυσικά. Αν και πολλοί λένε ότι δεν θα υπάρξει άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, πρέπει να καταλάβουμε ότι τα λόγια είναι λόγια. Στο παράδειγμα της Συρίας,
 βλέπουμε ότι στο σύγχρονο κόσμο είναι αρκετά κλασικός ο πόλεμος με τη χρήση του πυροβολικού, αρμάτων μάχης και ούτω καθεξής.Ο Υβριδικός πόλεμος απλά υποθέτει ότι οι μέθοδοι του πολέμου μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί.
Τώρα υπάρχει μια διαδικασία, κατά την οποία διαμορφώνεται μια νέα ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη, - λέει ο διευθυντής του Στρατηγικού Κέντρου Μελέτης, Ιβάν Konovalov.
 Η Πολωνία, και οι χώρες της Βαλτικής στρέφονται προς το ΝΑΤΟ,ενισχύοντας έτσι την στρατιωτική παρουσία του εκεί.Η διαφορά είναι ότι το ΝΑΤΟ στέλνει στρατεύματα και εξοπλισμό πολλά χιλιόμετρα μακρυά από την έδρα του,ενώ η Ρωσία τα έχει εντός των συνόρων της.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι μόνο η αριθμητική αναλογία. Οι στρατιωτικές μονάδες του 
ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά κατακερματισμένες. Στη λειτουργία του εδάφους θα ήταν
 δύσκολο να εργαστούν από κοινού. Σε γενικές γραμμές, οι Ευρωπαίοι δεν είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν.
Αν συμβεί ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα είναι συμβατικός πόλεμος- μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης -και δεν θα μετατραπεί σε πυρηνικό.Οι κύριες δυνάμεις του στρατού μας επικεντρώθηκαν στην κάλυψη των νότιων και ανατολικών συνόρων μέχρι το 2008.Σήμερα αυτό άλλαξε και επικεντρωνόμαστε στα Δυτικά σύνορα.Τότε η Κίνα θεωρούταν στρατιωτική απειλή,σήμερα είναι στρατηγικός σύμμαχος.Αλλά όλα είναι πολύ δύσκολα στην 
Κεντρική Ασία. Σχετικά με το πρόβλημα του Αφγανιστάν, προστίθεται στην αυξανόμενη απειλή της σύγκρουσης των στρατών του Ουζμπεκιστάν και του Κιργιστάν.
Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι η στρατιωτική ηγεσία της χώρας λειτουργεί με βάση την παρούσα πολιτική κατάσταση. Και δικαίως.
http://svpressa.ru/war21/article/145218/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SV PRESSA:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου