Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ρωσία: Κόλαση πυρός με εκτοξεύσεις κρουζ στη Συρία (vid.)

Δεν πρόλαβαν να αφιχθούν στη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και οι πύραυλοι Kalibr τύπου κρουζ εξαπολύθηκαν από το ρωσικό υποβρύχιο που τους μεταφέρει, εναντίον στόχων στη Συρία και την «πρωτεύουσα» των ισλαμιστών Ράκα, όπως αναφέρει σε ενδιαφέρουσα ανάρτηση ο έγκυρος «Aviationist».
Εκτοξεύσεις έγιναν και από την περιοχή της Κασπίας και φαίνεται πως είχαν ειδοποιηθεί οι ιρακινές αρχές πολιτικής αεροπορίας που εξέδωσαν NOTAM (Notice To Airmen) που αναφερόταν σε πιθανή διέλευση πυραύλων από τον εναέριο χώρο του βορείου Ιράκ, με αποτέλεσμα να αλλάξουν δρομολόγιο όλες οι πτήσεις που περνούσαν από την περιοχή και να ακυρωθούν οι αφίξεις επιβατικών αεροσκαφών στην πόλη Αρμπίλ στις κουρδικές περιοχές…

Στα πλήγματα – εκτοξεύσεις συμμετείχε για πρώτη φορά και υποβρύχιο του ρωσικού Ναυτικού που επιχειρούσε από τη Μεσόγειο. Πρόκειται για βελτιωμένη έκδοση υποβρυχίου κλάσης Kilo (κλάση Varshavyanka / Project 636), το θεωρούμενο εκ των πιο αθόρυβων στον κόσμο, ντιζελοκίνητο «Rostov-on-Don» (B-237) το ποίο εκτόξευσε πυραύλους κρουζ τύπου Kalibr-PL.

Πρόκειται για την έκδοση για υποβρύχια του 3M14TE Kalibr-NK, που έχει μέγιστο βεληνεκές τα 2.600 χιλιόμετρα. Το υποβρύχιο εκτόξευσε τους πυραύλους σε ανάδυση. Στην επίθεση συμμετείχαν το πλοίο Dagestan και τα μικρότερου μεγέθους Grad Sviyazhsk, Uglich, Veliky, όλα από την Κασπία.
Τέλος, στην επίθεση συμμετείχαν και στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου Tu-22M που απογειώθηκαν από τη Νότια Οσετία (αεροπορική βάση «Μοζντόκ»), τα οποία συμπλήρωσαν 60 αποστολές βομβαρδισμού σε τρεις ημέρες. Επιθέσεις εξαπέλυσαν και μαχητικά με βάση στην επαρχία της Λατάκιας.


  http://www.defence-point.gr/news/?p=142816

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου