Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

«Πρόσω ολοταχώς» για Ανατολική Μεσόγειο και το ρωσικό καταδρομικό «Varyag» με πυραύλους S-300.

Έγινε γνωστό ότι το ρωσικό καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Varyag» θα καταπλεύσει λίαν συντόμως για την ανατολική Μεσόγειο και τις ακτές της  Συρίας, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο.
Το  καταδρομικό «Varyag»,  συμμετέχει  στην κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας – Ινδίας, δήλωσε σε συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων  ITAR-ΤΑSS  πηγή που συμμετείχε  στην άσκηση.kreiser-varyag-ve-st-02
«Το καταδρομικό «Varyag», θα αποπλεύσει  από την Ινδία και δια μέσω του Σουέζ θα πλεύσει  για την Συρία, όπου θα αντικαταστήσει το καταδρομικό Moskva», είπε η ίδια πηγή,  και πρόσθεσε ότι η αποστολή του «Varyag» στην περιοχή πιθανώς θα διαρκέσει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016.

Η  ρωσο-ινδική ναυτική άσκηση «Ίντρα» ξεκίνησε στις 7 Δεκεμβρίου και έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου. Προς το παρόν η προπαρασκευαστική φάση της άσκησης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί .

Η ενεργή φάση στον Κόλπο της Βεγγάλης θα πραγματοποιηθεί στις 10 έως 12 Δεκεμβρίου. Επιπλέον θα υπάρξουν και ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, ενώ τα πληρώματα θα δοκιμάσουν τις ικανότητες σε επιχειρήσεις  απελευθέρωσης πλοίου μετά από κατάληψη  τρομοκρατών.
Ελικόπτερα θα πραγματοποιήσουν απόβαση ανδρών των ειδικών δυνάμεων στο πλοίο.
Το καταδρομικό ανήκει στην κλάση Slava με βλήματα κατά σκαφών επιφανείας ενώ παράλληλα έχει και εκτεταμένες ανθυποβρυχιακές δυνατότητες .
Το πλήρωμα του «φονιά των αεροπλανοφόρων» όπως αποκαλείται το Varyag , θα αντικαταστήσει επάξια το καταδρομικό « MOSKVA».
Ο ρόλος των ρωσικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων , διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Συρία.
Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες   ότι ετοιμάζεται να  «κατέβει» στην ίδια περιοχή και το αεροπλανοφόρο » Κουζνέτσωφ», στο οποίο έγιναν αλλαγές στα οπλικά συστήματα και στα ραντάρ του.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η παρουσία μεγάλων μονάδων του ρωσικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο , αποδεικνύει με το καλύτερο τρόπο ότι στην περιοχή διακυβεύονται τεράστια γεωστρατηγικά συμφέροντα.
Πάντως,  οι  πληροφορίες αναφέρουν ότι το «Varyag» θα « σκατζάρει» το« MOSKVA» , κάτι το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα  από την διοίκηση του ρωσικού ναυτικού.
Σε περίπτωση όμως που δεν πραγματοποιηθεί αυτή η « αλλαγή σκυτάλης»,  θα έχουμε δύο καταδρομικά στην  ίδια περιοχή, προμηνύοντας  σοβαρές και επικίνδυνες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου