Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν (λέει ότι) έχει βόμβα υδρογόνου!

«Είμαστε τώρα μια μεγάλη πυρηνική δύναμη» είπε στο έθνος του περιχαρής ο ηγέτης.Ο Κιμ Γιονγκ Ουν (λέει ότι) έχει βόμβα υδρογόνου!

Με διάγγελμα στο λαό ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε πως η χώρα πλέον διαθέτει τη δική της βόμβα υδρογόνου και συγκαταλέγεται στις πυρηνικές υπερδυνάμεις της Υφηλίου.
Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βόρειας Κορέας, η επίμαχη φράση από το διάγγελμα του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ως εξής: «Καταφέραμε να γίνουμε μια μεγάλη πυρηνική δύναμη, ικανή να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και την εθνική αξιοπρέπεια της πατρίδας μας με ισχυρά πυρηνική και χτυπήματα με υδρογόνο». Σε άλλο σημείο, προσέθεσε πως η Βόρεια Κορέα «πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσει την πολεμική της βιομηχανία».

Το διάγγελμα έγινε κατά την διάρκεια επίσκεψης του Κιμ Γιονγκ Ουν σε στρατόπεδο της Πιονγκγιάνγκ, ενώ προς το παρόν τουλάχιστον, οι ισχυρισμοί περί βόμβας υδρογόνου δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Η βόμβα υδρογόνου είναι ένα πυρηνικό όπλο μαζικής καταστροφής. Η πρώτη χώρα που κατασκεύασε αυτό το απολύτως καταστροφικό όπλο ήταν η Σοβιετική Ένωση, που διεξήγαγε την πρώτη δοκιμή το 1961.        http://www.protothema.gr/world/article/534824/o-kim-giong-oun-leei-oti-ehei-vomva-udrogonou-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου