Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Στον Αγώνα κατά της Τρομοκρατίας μπαίνει και η Ε.Φ της Κύπρου!


34Στελέχη της Εθνικής Φρουράς θα συμβάλουν από την ερχόμενη εβδομάδα στα μέτρα ασφαλείας κατά της τρομοκρατίας στη Κύπρο. Θα τοποθετηθούν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αλλά και σε στατικές σκοπιές σε επιλεγμένους χώρους, υψηλής επικινδυνότητας.

3cf87cf87Η Κυπριακή Εθνική Φρουρά, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πολίτης» έχει συμφωνήσει να διαθέσει 120 Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς που υπηρετούν στα ΟΥΚ, τις Καταδρομές και τη Στρατονομία, και μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της αντιτρομοκρατικής αστυνόμευσης.
Στη βάση της νομοθεσίας που διέπει την Εθνική Φρουρά και τον Κυπριακό Στρατό, επιτρέπεται η απόσπασή τους στην αστυνομία, ώστε να μπορούν να εκτελούν αστυνομικά καθήκοντα. Ως εκ τούτου θα μπορούν να ερευνούν, να ελέγχουν και να συλλαμβάνουν πολίτες, έχοντας τις εξουσίες που η νομοθεσία δίνει στους αστυνομικούς.
Τα 120 στελέχη της Εθνικής Φρουράς που έχουν επιλεγεί, ενδεχομένως από σήμερα θα περάσουν από εκπαίδευση στην Αστυνομική Ακαδημία, ώστε να γνωρίζουν τα βασικά αστυνομικά καθήκοντα και στη συνέχεια θα έχουν μια σύντομη εκπαίδευση στη Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης της Αστυνομίας για τη χρήση των όπλων που χρησιμοποιεί η αστυνομία.
Όταν ολοκληρωθούν σε λίγες μέρες οι δύο φάσεις της εκπαίδευσης θα τοποθετηθούν στα αεροδρόμια, στα λιμάνια και σε άλλους χώρους.
Η απόφαση για αξιοποίηση μελών της Εθνικής Φρουράς επιβλήθηκε λόγων των πληροφοριών για τρομοκρατικά χτυπήματα σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και λόγω της ανάγκης της αστυνομίας για ενίσχυση. 800px-p90_cyprus1
Η αστυνομία το τελευταίο διάστημα έχει καλύψει ανάγκες που υπερβαίνουν τις δυνατότητες του αριθμού του προσωπικού που διαθέτει, το οποίο είναι μειωμένο εξαιτίας των αφυπηρετήσεων και της απαγόρευσης πρόσληψης νέων αστυνομικών λόγω μνημονίου.
Η ενίσχυση της αστυνόμευσης με στελέχη του στρατού εφαρμόζεται και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαιτέρως μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.
Ο στρατός συμμετέχει επικουρικά για σκοπούς ασφάλειας και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την αστυνομία στα συνήθη καθήκοντά της. Στην Κύπρο αρχικώς το μέτρο προβλέπεται να διαρκέσει για τρεις μήνες.               http://veteranos.gr/ston-agona-kata-tis-tromokratias-beni-ke-e-f-tis-kiprou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου