Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ειδομένη: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για ν' ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή.

Δυνάμεις των ΜΑΤ απομακρύνουν το πρωί της Τετάρτης (9/12) τους πρόσφυγες που έχουν αποκλείσει από τις 19 Νοεμβρίου, τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη.Ειδομένη: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για ν' ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή
Αρχικά, τα ΜΑΤ απομάκρυναν -σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν εκεί και τους κρατούν σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το σημείιο.

Αυτή την ώρα προχωρούν στην απομάκρυνση των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν αποκλείσει τη σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν τους επιτρέπουν τα Σκόπια τη διέλευση προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.
Στην επιχείρηση, η οποία μέχρι στιγμής εξελίσσεται ομαλά και χωρίς εντάσεις, συμμετέχουν περίπου 400 αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν στήσει μπλόκο στην Εθνική Οδό, στη γέφυρα του Αξιού.
Στο σημείο όπου διεξάγεται η επιχείρηση, βρίσκονται άδεια λεωφορεία στα οποία επιβιβάζονται οι πρόσφυγες προκειμένου να οδηγηθούν στην Αθήνα ενώ οι αστυνομικοί μαζεύουν και τις σκηνές που είχαν στηθεί εκεί.
Υπενθυμίζεται ότι η γειτονική χώρα εδώ και αρκετές εβδομάδες επιτρέπει τη διέλευση στα εδάφη της μόνο προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, αφήνοντας εκτός χιλιάδες άλλους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.
Την περασμένη Δευτέρα, οι κάτοικοι της Ειδομένης είχαν προειδοποιήσει με κινητοποιήσεις αν η κυβέρνηση δεν έβρισκε άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου