Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Το Πεντάγωνο υποστήριξε ότι η αεροπορική επίθεση στο συριακό στρατό προκλήθηκε από την ρωσική αεροπορία - μέσα ενημέρωσης.

Ο στρατός των ΗΠΑ πιστεύει ότι η επίθεση εναντίον των δυνάμεων του Μπασάρ Άσαντ έγινε από ρωσικό αεροσκάφος, είπε στο Reuters ένας ανώνυμος εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.Το Πεντάγωνο υποστήριξε ότι η αεροπορική επίθεση στο συριακό στρατό προκάλεσαν ρωσική αεροπορία - Media | Ρωσική Άνοιξη
Ο συνομιλητής του οργανισμού "απέρριψε κατηγορηματικά"με αποδείξεις ότι η επίθεση έγινε υπό την αμερικανική ηγεσία, αεροσκάφη του συνασπισμού.

Προηγουμένως, την ευθύνη για την επίθεση την απέρριψε και ο εκπρόσωπος του προέδρου των ΗΠΑ στο συνασπισμό, Brett McGurk.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας ισχυρίστηκε νωρίτερα ότι ο ΝΑΤΟ'ι'κός αεροπορικός συνασπισμός οργάνωσε μια αεροπορική επιδρομή. Τις ίδιες πληροφορίες  ανέφερε το Λονδρέζικο συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Εξηγήθηκε ότι το στρατόπεδο που δέχθηκε αεροπορική επιδρομή ήταν κοντά στην πόλη της  Ayash στα δυτικά της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ, που ασχολούνται κυρίως με το LIH *.
Ο McGurk ισχυρίστηκε ότι τα αεροσκάφη του συνασπισμού έκαναν επίθεση σε στόχους εντός 55 χιλιομέτρων από αυτό το μέρος.    http://rusvesna.su/news/1449507884    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 
ΡΩΣΙΚΟ  RUSVESNA:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου