Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Νέος ισχυρός σεισμός στην Τουρκία.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα.Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την ανατολική Τουρκία το πρωί της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται στα 14 χιλιόμετρα νότια της Μαλάτια.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στις γύρω επαρχίες.

Πάντως σύμφωνα με την τουρκική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) ο σεισμός είχε μέγεθος 5,6 Ρίχτερ.

Τουλάχιστον 9.900 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί από τους δύο μεγάλους σεισμούς που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν της ζωή τους πάνω  από 44.374 άνθρωποι.

Ο Γιούνος Σεζέρ, επικεφαλής της AFAD, δήλωσε την Κυριακή ότι οι εργασίες έρευνας και διάσωσης έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου 21.000 κτίρια, προσθέτοντας: «Είμαστε τώρα πλήρως επικεντρωμένοι στην αφαίρεση των συντριμμιών».

Τουλάχιστον 9.900 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί από τους δύο μεγάλους σεισμούς, ανέφερε.

«Στέλνουμε περισσότερες από 10.000 σκηνές στις περιοχές κατά μέσο όρο καθημερινά και τις παραδίδουμε στις πιο απομακρυσμένες γωνίες. Σήμερα έχουμε 287 πόλεις σκηνών στην περιοχή», τόνισε ο Σεζέρ.

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι φιλοξενούνται σε σκηνές, κοντέινερ και δημόσιους ξενώνες στις περιοχές καταστροφών, ανέφερε, προσθέτοντας ότι 563.000 άτομα απομακρύνθηκαν εκτός της περιοχής καταστροφής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ (στη φωτογραφία του Reuters/Thaier Al-Sudani, επάνω, καταυλισμός σεισμοπλήκτων στο Αντίγιαμαν).

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου