Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Δύο σεισμοί έγιναν αισθητοί στο Ισραήλ μέσα σε μία εβδομάδα. Έχει βιβλική σημασία;

Δύο σεισμοί έγιναν αισθητοί στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα. 


Τον περασμένο μήνα ένας σεισμός στα σύνορα της Συρίας και της Τουρκίας σκότωσε πάνω από 47.000 ανθρώπους. Από εκείνο το καταστροφικό γεγονός, σχεδόν 8.000 μετασεισμοί έχουν συγκλονίσει την περιοχή, πολλοί από τους οποίους έγιναν αισθητοί στο Ισραήλ. Ένας ειδικός για το τέλος των ημερών ζύγισε, υποδεικνύοντας ότι ο Θεός μας ξυπνάει για να μας προετοιμάσει για την τελική παράσταση.

Ένας σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών με επίκεντρο τις ακτές του Λιβάνου έγινε αισθητός στο Ισραήλ το πρωί της Τετάρτης, σηματοδοτώντας τη δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα που το Ισραήλ ταρακουνήθηκε. Το επίκεντρο ήταν 18 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, περίπου 81 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της ισραηλινής παράκτιας πόλης Ναχαρίγια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δόνηση έγινε αισθητή από κατοίκους κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές ως αποτέλεσμα της δόνησης.

Είχε προηγηθεί σεισμός 6,4 βαθμών που έπληξε την περιοχή των συνόρων Τουρκίας-Συρίας τη Δευτέρα. Ο σεισμός αυτός έγινε επίσης αισθητός στο Ισραήλ. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τουρκία. 

7.930 μετασεισμοί έχουν ταρακουνήσει την περιοχή από τον πρώτο καταστροφικό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 6 Φεβρουαρίου. Περισσότερα από 600.000 διαμερίσματα και 150.000 εμπορικές εγκαταστάσεις είχαν υποστεί τουλάχιστον μέτριες ζημιές. Ο απολογισμός των νεκρών από εκείνο το σεισμό έχει φθάσει τους 47.000 και πλέον. 

Πολλοί από τους μετασεισμούς έγιναν αισθητοί στο Ισραήλ. 

Προφητεύεται ότι οι σεισμοί θα συνοδεύουν το τέλος των ημερών. Οι σεισμοί και τα ηφαίστεια αναφέρονται ρητά από τους προφήτες ότι παίζουν ρόλο στο τέλος των ημερών, προετοιμάζοντας τον κόσμο καίγοντας τις ακαθαρσίες, όπως χρησιμοποιείται το χωνευτήρι στη μεταλλουργία για τον καθαρισμό του μετάλλου. 

Αλλά ο Θεός Χασίμ είναι ο αληθινός Θεός, είναι ο ζωντανός Θεός και ο αιώνιος Βασιλιάς- στην οργή Του η γη τρέμει, και τα έθνη δεν μπορούν να αντέξουν την αγανάκτησή Του. Ιερεμίας 10:10

Ο προφήτης Ιεζεκιήλ περιέγραψε συγκεκριμένα τους σεισμούς που προηγούνται του πολέμου του Γωγ και του Μαγώγ.

Τα βουνά θα ανατραπούν, οι γκρεμοί θα γκρεμιστούν, και κάθε τοίχος θα καταρρεύσει στη γη. Ιεζεκιήλ 38:20

Ορισμένοι ραβίνοι έχουν αποδώσει αυτόν τον προ του Μαγκόγκ αναταραχή στο ότι ο Θεός μπαίνει στη μάχη, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις της φύσης ως τα όπλα της επιλογής του.

Ο ραβίνος Πίνχας Ουίνστον, ένας παραγωγικός μπλόγκερ για το τέλος των ημερών, περιέγραψε το κύμα των σεισμών ως "ο Θεός να μας ξυπνάει σαν νυσταγμένα παιδιά που αρνούνται να σηκωθούν για το σχολείο".

"Όλοι οι "ειδικοί" ισχυρίζονται ότι αυτή η περιοχή έχει καθυστερήσει για έναν μεγάλο σεισμό", δήλωσε ο ραβίνος Winston. "Έτσι, όλοι αυτοί οι μικροί σεισμοί είναι σαν ένα κάλεσμα αφύπνισης. Πρέπει να τραβήξουν την προσοχή σας και να σας κάνουν να σκεφτείτε διαφορετικά, ίσως να επανεξετάσετε τις αποφάσεις της ζωής σας. Ο Θεός θέλει να δει ποιος είναι ξύπνιος και ποιος μένει κοιμισμένος".

"Αυτός είναι ο τρόπος του Θεού να μας μεταφέρει από μια νυσταγμένη αίσθηση ότι όλα είναι εντάξει σε μια κατάσταση εγρήγορσης που είναι ένα κάλεσμα για δράση και έναν πιο βιβλικό τρόπο σκέψης για τη ζωή και τον κόσμο", δήλωσε ο Ραβίνος Winston. "Αν πιστεύετε στις προφητείες, αν πιστεύετε ότι βρισκόμαστε στο τέλος των ημερών, θα σηκωθείτε από το κρεβάτι και θα πιάσετε δουλειά".

Ο ραβίνος Ουίνστον τόνισε ότι αυτό το παράδειγμα των πολλαπλών καταστροφών φαίνεται στη Βίβλο.

"Ο Θεός θα μπορούσε να έχει φέρει μια μαζική πληγή στην Αίγυπτο ή θα μπορούσε να ξεκινήσει με την πληγή των πρωτότοκων", είπε ο ραβίνος Ουίνστον. "Επειδή έχουμε ελεύθερη επιλογή, ο Θεός θέλει να μας βοηθήσει να αποφασίσουμε, δίνοντάς μας υποδείξεις, μια γεύση των πραγμάτων που έρχονται".

Ο ραβίνος Ουίνστον αναφέρθηκε στον πάπυρο Ipuwer που χρονολογείται μεταξύ 1991-1803 π.Χ. και σήμερα εκτίθεται σε μουσείο στο Λέιντεν της Ολλανδίας. Ο πάπυρος περιγράφει παλαιότερα γεγονότα στην Αίγυπτο που μοιάζουν πολύ με τις βιβλικές πληγές.

"Εγγυώμαι ότι υπήρχαν Αιγύπτιοι που απέδιδαν τις πληγές σε φυσικά αίτια", δήλωσε ο ραβίνος Ουίνστον. "Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Μόλις τα τελευταία χρόνια, περάσαμε μια πανδημία και την πρώτη ευρωπαϊκή σύγκρουση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που απειλεί να λάβει παγκόσμιες διαστάσεις. Τώρα, έχουμε ασταμάτητους σεισμούς στη Μέση Ανατολή. Αν δεν έχετε ξυπνήσει μέχρι τώρα, δεν προσέχετε".

Ο ραβίνος Ουίνστον εξήγησε ότι αυτή η υποκειμενική ασάφεια είναι χαρακτηριστικό του Μεσσία από τον Οίκο του Ιωσήφ.

"Είναι φυσικό για τους ανθρώπους που θέλουν να το δουν ως φυσικό και που αρνούνται να δουν τη θαυματουργή πτυχή των γεγονότων και είναι θαυματουργό για τους ανθρώπους που μπορούν να δουν τα θαύματα γι' αυτό που είναι", είπε ο Ραββίνος Winston. "Μας προστάζουν να πιστεύουμε στη βιβλική προφητεία, στον Τρίτο Ναό και στην τελείωση του κόσμου. Για κάποιους ανθρώπους, αυτό θα έρθει ως έκπληξη και για άλλους όχι".

Ο ραβίνος Ουίνστον πρότεινε ότι το επόμενο στάδιο έχει ήδη οριστεί. Στο πλαίσιο του σημερινού κύματος σεισμών, σημείωσε ότι μια από τις πιο ευαίσθητες σεισμικά περιοχές στον κόσμο είναι το Ιράν, καθώς διασχίζεται από πολλά μεγάλα ρήγματα που καλύπτουν τουλάχιστον το 90% της χώρας. Ως αποτέλεσμα, οι σεισμοί στο Ιράν συμβαίνουν συχνά και είναι καταστροφικοί. 

Ενώ ο κόσμος έχει επικεντρωθεί στους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν τη Συρία και την Τουρκία, ένας σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών έπληξε το νοτιοδυτικό Ιράν την Τρίτη. Αν και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, αυτό δεν συνέβη πριν από σχεδόν ένα μήνα, όταν ένας σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών έπληξε το Ιράν, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 800 άτομα.

 Στον απόηχο της καταστροφής στην Τουρκία και τη Συρία, Ιρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι περίπου 1,4 εκατομμύρια ασταθείς μονάδες είναι χτισμένες σε αστικές περιοχές, θέτοντας σε κίνδυνο περίπου 22.500.000 ανθρώπους. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες προέβλεψαν ότι τουλάχιστον ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι θα πεθάνουν σε περίπτωση σεισμού μεγέθους 7 βαθμών στην Τεχεράνη.

"Όλα τα κομμάτια είναι στη θέση τους", δήλωσε ο ραβίνος Winston. "Ο κόσμος είναι πολωμένος επειδή όλοι έχουν ήδη επιλέξει την πλευρά στην οποία βρίσκονται. Όλοι όσοι βρίσκονται σήμερα εδώ θα έχουν μια πρώτη θέση στην τελική παράσταση".

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου