Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Πάνω από το Βανκούβερ, νεκρά πουλιά πετούν στον αέρα.

Ένα από τα παράξενα φαινόμενα που παραδοσιακά αποδίδονται σε δυσλειτουργία του Matrix είναι τα πουλιά και τα αεροπλάνα που αιωρούνται στον αέρα στο ίδιο σημείο. Οι σκεπτικιστές σε αυτή την περίπτωση μιλούν για αντίθετους ανέμους στην περίπτωση των αεροπλάνων και για αντίθετους ανέμους στην περίπτωση των πουλιών. Και η εξήγηση φαίνεται αρκετά εύλογη. 

Ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες εμφανίστηκε κάτι νέο στο διαδίκτυο - ένα βίντεο από το Βανκούβερ, όπου ένα προφανώς νεκρό πουλί πετούσε στον αέρα:

Καθώς αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει, γιατί δεν μπορεί ποτέ να συμβαίνει, όλοι αποφάσισαν ότι κάποιοι καραγκιόζηδες είχαν δέσει ένα πουλί σε ένα ελικόπτερο και άρχισαν να τρομάζουν τους καημένους τους Καναδούς.

Ωστόσο, σήμερα υπάρχει ένα άλλο βίντεο με το ίδιο πουλί. Σε αυτό εμφανίζεται η πεθερά της κοπέλας της οποίας ο φίλος το βιντεοσκοπούσε. Ορκίζεται σε όλους τους αγίους ότι δεν υπήρχε ούτε ελικόπτερο ούτε σχοινί:

Μπορείτε, φυσικά, να πιστέψετε τη γυναίκα στα λόγια της, αλλά τεχνικά μπορούμε να υποθέσουμε ότι οποιοσδήποτε χρήστης του TikTok θα μπορούσε να φτιάξει ένα τέτοιο βίντεο. Υπάρχουν πολλά βίντεο με εκατομμύρια προβολές αλλά χωρίς προφανή δημιουργό. Έτσι, μπορείτε να πάρετε το βίντεο, να κολλήσετε το πρόσωπό σας σε αυτό και να ισχυριστείτε ότι το γύρισα ή το γύρισα εκεί.  

Επιπλέον, αν υποθέσουμε ότι η κυρία λέει την αλήθεια, όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια - ο μάγκας που τα τράβηξε όλα αυτά προφανώς δεν βγήκε ποτέ από το αυτοκίνητο, τουλάχιστον δεν τον είδαμε στο κάδρο. Και είναι αδύνατο να δούμε το σχοινί μέσα από το παρμπρίζ ακόμα και με κιάλια. Οπότε το ελικόπτερο παραμένει η εκδοχή του βαν Νάμπα. Πάντως..:

Φαίνεται ότι πρόκειται για το ίδιο πουλί στην ίδια περιοχή του Βανκούβερ. Μόνο που αυτή τη φορά τα πλάνα είναι τραβηγμένα από ένα πεζοδρόμιο και όχι στην ίδια την πόλη, αλλά κάπου στην άλλη άκρη του οικισμού. Πράγμα που σημαίνει ότι το πράγμα πετούσε πάνω από την πόλη για ώρες. Και αυτό είναι λίγο διαφορετικό. 

Το πουλί, όπως μπορείτε να δείτε, είναι αρκετά μεγάλο και για να το σηκώσεις χρειάζεσαι και ένα μεγάλο ελικόπτερο, περίπου στο μέγεθος αυτών που χρησιμοποιούνται για να ρίχνουν χειροβομβίδες στα κεφάλια των επιπλέον χρωμοσωμάτων. Αν δεν μπορείτε να δείτε τόσο μεγάλο πράγμα από το έδαφος, είναι ψηλά. Πολύ ψηλά. Και τώρα ας φανταστούμε την κατάσταση. 

Πάνω από τον Καναδά, πάνω από τις ΗΠΑ, πετούν κάποια κινέζικα μπαλόνια, βάζοντας όλη την Πολεμική Αεροπορία σε δύσκολη θέση. Και τότε κάποιος ηλίθιος αποφασίζει να κάνει πλάκα και να κυλήσει το πουλί σε ένα σπάγκο. Και ο σπάγκος είναι αρκετά μακρύς, περίπου ένα χιλιόμετρο μήκος. Θα το προσέξει αυτό η αστυνομία; 

Νομίζουμε ότι οι αστυνομικοί θα είναι στη σκηνή σε περίπου πέντε λεπτά και θα φέρουν τους φαρσέρ για μια μακρά, σοβαρή συζήτηση. Και μπορεί μάλιστα να τελειώσει πολύ άσχημα για τους καραγκιόζηδες, επειδή τέτοιου είδους αστεία με πετονιά μπορούν να θεωρηθούν ως τρομοκρατική ενέργεια. Αν το ελικόπτερο πέσει πάνω του, καλό είναι, αν το σκίσει και πετάξει μακριά, αλλά μπορεί να καταλήξει στον ουραίο ρότορα και να πέσει στο κεφάλι κάποιου. 

Έτσι, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι επρόκειτο για τη χαζή φάρσα κάποιου - η φάρσα δεν θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ, η αστυνομία θα είχε φτάσει γρήγορα και θα είχε απομακρύνει τους κλόουν από την αρένα. Αλλά όχι - το πουλί κυλιόταν για μισή μέρα, αρκετή ώρα για να διασχίσει ολόκληρο το Βανκούβερ σε μια βόλτα με τη χελώνα. Και εκεί, το πουλί υποτίθεται ότι θα το ακολουθούσε ένας κλόουν με ασύρματο, ο οποίος θα ρύθμιζε το ύψος για να μην πιαστεί το πουλί στα σύρματα. 

Άλλωστε, κάτι περίεργο συμβαίνει με τα πουλιά τελευταία. Στην Ιντιάνα, για παράδειγμα:

Καθώς δεν έχουμε άμεση τηλεφωνική σύνδεση με τη γέφυρα του Ναβουχοδονόσορα, δεν μπορούμε, φυσικά, να εγγυηθούμε ότι πρόκειται αναμφίβολα για μια νέα δυσλειτουργία στο Matrix.  Αλλά από την άλλη πλευρά, δεν μοιάζει ούτε με ελικόπτερο. Και αν δεν είναι ελικόπτερο και δεν είναι τα κόλπα του πράκτορα Σμιθ, τι είναι; Οπότε μένει να συλλέξουμε παρόμοιες περιπτώσεις προς το παρόν, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου