Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Πετρογλυφικά στα... αγγλικά ανακαλύφθηκαν στην κορυφή της πυραμίδας του Χέοπα.

 

Το καλοκαίρι του 2022, κάποιος τρελός Αιγύπτιος ανεμοπτεριστής αποφάσισε να γίνει διάσημος στο Tik-Tok και έφτιαξε ένα μάλλον ριψοκίνδυνο βίντεο για ένα ταξίδι πάνω από την κορυφή της πυραμίδας του Χέοπα. Αλλά, προς μεγάλη του έκπληξη, ανακάλυψε ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το εναέριο κατόρθωμά του, καθώς οι άνθρωποι στο διαδίκτυο ενδιαφέρονταν πολύ περισσότερο για τα κείμενα στην κορυφή του οικοδομήματος:

Δυστυχώς, ο ατρόμητος αιωροπτεριστής είτε δεν είχε το μυαλό να επαναλάβει το κατόρθωμα με σκόπιμο τρόπο είτε η τοπική αστυνομία τον προσέλαβε και τον έβαλε σε ένα ζιντάν για πολλά χρόνια, αλλά δεν υπήρχε ενημέρωση για το βίντεο και οι ερευνητές έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ό,τι είχαν. 

Αφού η εικόνα περιστράφηκε και διορθώθηκε ελαφρώς χρωματικά, προέκυψαν σύμβολα που έμοιαζαν ύποπτα με τα γράμματα του αγγλικού αλφαβήτου:

Δεδομένου ότι σε μια τόσο ένδοξη χώρα όπως η Μοσχοβία δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο που να μην έχει πάνω του γραμμένη μια λέξη με τρία γράμματα, θα υπέθετε κανείς ότι ένας Βρετανός τουρίστας που έχει ξαναπάει στη Μόσχα έχει ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και αποφάσισε επίσης να αφήσει ένα σημάδι στην αιωνιότητα. Όταν όμως κοιτάξετε τη φωτογραφία, θα δείτε ότι η επιγραφή είναι κυρτή και χρειάζεται μια εβδομάδα δουλειάς για να γίνει.

Επιπλέον στην Αίγυπτο για τη φθορά των μνημείων υπάρχουν πολύ αυστηροί νόμοι, η απόπειρα να γράψει κανείς κάτι στην πυραμίδα θα οδηγήσει σε ισόβια κάθειρξη και δεν θα βοηθήσει κανένα προξενείο, οπότε η τουριστική επιλογή αποκλείεται.  Εκτός αν ο τουρίστας ήταν την εποχή του Ναπολέοντα, όταν οι Αιγύπτιοι κάθονταν στα οπίσθιά τους και κοιτούσαν τους Ευρωπαίους με τα βροντερά τους μπαστούνια σαν τον Όσιρι που είχε κατέβει από τον ουρανό. Πάντως...

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από το 2016. Απεικονίζει έναν συγκεκριμένο Αντρέικα, του οποίου οι γονείς κατέφυγαν από τη Σοβιετική Ένωση στη μαγική Γερμανία και έκαναν εκεί ένα γιο. Αλλά το σοβιέτ του αγοριού είναι προφανώς κατά κάποιο τρόπο ακόμα στο αίμα του και το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έφτασε στην Αίγυπτο ως Γερμανός τουρίστας ήταν να βγάλει selfies στην κορυφή της πυραμίδας του Χέοπα. 

Όπως θα περίμενε κανείς ένας ανήλικος παραβάτης πιάστηκε από την αστυνομία και ήθελε να τον ρίξουν σε ζιντάν για τρία χρόνια, αλλά με κάποιο τρόπο κατάφεραν να τον γλιτώσουν. Και αυτό που είναι ενδιαφέρον.

Πρώτα απ' όλα, οι αστυνομικοί κατέβασαν τον κασκαντέρ ύποπτα γρήγορα, λες και είχαν ειδική μονάδα εκεί για να προσέχει τους ορειβάτες.  Και δικαίως, γιατί ένας ορειβάτης θα σκαρφάλωνε και θα έσπαγε το λαιμό του. Αλλά αν οι μπάτσοι είναι τόσο προσεκτικοί, ο ορειβάτης θα έπρεπε να συλληφθεί πριν ανέβει στο Έβερεστ, όχι όταν κατεβαίνει από αυτό.  Αλλά οι Αιγύπτιοι το κάνουν με τον δεύτερο τρόπο και είναι μια πολύ περίεργη προσέγγιση - σαν να μην ανησυχούν για τον τουρίστα, αλλά για κάτι άλλο.  

Δεύτερον, ο Ρώσος τουρίστας είναι μάγκας, αν και λίγο τρελός, αλλά η ζωή στη Γερμανία του έχει διδάξει κάτι για τον πολιτισμό. Όταν έφτασε στην κορυφή της πυραμίδας δεν άρχισε να χέζει στα κεφάλια των άλλων τουριστών, να τους χέζει από ύψος και να πετάει κακά - αυτό δείχνει την τυπική συμπεριφορά ενός βάλτου. Και όμως τον έσυραν στο δικαστήριο και ήθελαν να του δώσουν τρία χρόνια. ΓΙΑ ΤΙ; !

Τρίτον, οι Αιγύπτιοι αστυνομικοί κατέσχεσαν όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο του τύπου. Αλλά, επειδή ήταν από την Ευρώπη και οι μπάτσοι ήταν απόγονοι πετροκόφτηδων με παντελόνια από φοινικόφυλλα, ο μάγκας κατάφερε να τους ξεγελάσει και να αφήσει μερικά πράγματα για τον Τικ Τοκ.  Πράγμα που γεννάει και πάλι το ερώτημα: ΓΙΑΤΙ υπάρχει ΕΝΤΟΛΗ να πάρουν τις φωτογραφίες;

Με βάση τα παραπάνω, υπάρχει μια ισχυρή υποψία ότι οι κορυφές των πυραμίδων δεν είναι και τόσο απλές και οι άνθρωποι που θα φτάσουν εκεί μπορεί να αμφισβητήσουν τόσο το παραμύθι για τους φαραώ όσο και ακόμη και το παραμύθι για το στρογγυλό της Γης. Αλλά μέχρι στιγμής, δυστυχώς, υπάρχει ελάχιστο υλικό για συμπεράσματα - μπορούμε να αναγνωρίσουμε μεγάλα γράμματα, αλλά όχι κείμενα.  Πρέπει λοιπόν να περιμένουμε το ταξίδι ενός ακόμη τρελού αιωροβάτη, οπότε ας παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις.

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου