Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Ισραηλινά F-35, Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για να εξασκηθούν στην επίθεση στο Ιράν.

Τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-35 θα λάβουν μέρος στην επερχόμενη αμερικανική άσκηση Red Flag για να εξασκηθούν σε ένα κοινό χτύπημα κατά του Ιράν, αναφέρει το N12 News. Οι ισραηλινοί πιλότοι θα προσομοιώσουν βαθιά διείσδυση σε εχθρικές ζώνες που προστατεύονται σε μεγάλο βαθμό από πυραύλους αεράμυνας, αναφέρει το δημοσίευμα.


Συνολικά, 80 ισραηλινά και αμερικανικά F-35 θα λάβουν μέρος στην άσκηση. Οι πιλότοι θα δοκιμάσουν επίσης την ικανότητά τους να αποφεύγουν ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας. Ειδικότερα, το Ισραήλ αναβάθμισε τα αεροσκάφη F-35 με μυστική τεχνολογία και οπλικά συστήματα για να προετοιμαστεί για μια επίθεση στο Ιράν.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα αεροσκάφη του Ισραήλ θα κάνουν το ταξίδι προς τη δυτική ακτή των ΗΠΑ σε τρία στάδια που περιλαμβάνουν ανεφοδιασμό στον αέρα. Αυτό θα ενισχύσει περαιτέρω την ετοιμότητα των πιλότων για την απαιτητική πτήση μεγάλων αποστάσεων προς το Ιράν.

Η Πολεμική Αεροπορία θα είναι επίσης σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ατυχήματα απαιτήσουν επιχειρήσεις διάσωσης στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το Ισραήλ ενισχύει την ετοιμότητα.

Η επικείμενη άσκηση έρχεται μετά την προσομοίωση πολλαπλών επιχειρήσεων κρούσης από ισραηλινά και αμερικανικά αεροσκάφη σε πρόσφατη άσκηση. Εν τω μεταξύ, η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε μια μεγάλη αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού για να ενισχύσει τις προετοιμασίες για το χτύπημα του Ιράν.

Οι Ισραηλινοί ηγέτες διέταξαν τον στρατό να ενισχύσει σημαντικά την ετοιμότητα για μια επίθεση, καθώς ο εμπλουτισμός ουρανίου της Τεχεράνης πλησιάζει το 90%. Η Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται ήδη σε υψηλή ετοιμότητα για ένα χτύπημα ήδη από το 2023.

Παράλληλα, η Μοσάντ ετοιμάζεται να εντείνει τις μυστικές επιχειρήσεις για να σαμποτάρει το πυρηνικό σχέδιο του Ιράν. Η κατασκοπευτική υπηρεσία επενδύει τεράστιους πόρους στην παρακολούθηση και ανάληψη δράσης κατά των σχεδίων της Τεχεράνης.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου