Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί «Έρχεται πόλεμος στη Βρετανία»

 

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί «Έρχεται πόλεμος στη Βρετανία».. Ο

υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας προειδοποίησε ότι «έρχεται πόλεμος» στη Βρετανία και ζήτησε από την κυβέρνηση να δεσμευτεί για περισσότερες στρατιωτικές δαπάνες.

Μιλώντας ενόψει της επετείου της επετείου Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Wallace είπε ότι ο κόσμος είναι «σίγουρα πιο επικίνδυνος, πιο ασταθής και πιο ανασφαλής» και ως εκ τούτου η κυβέρνηση του Rishi Sunak πρέπει να δεσμευτεί να αυξήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό των εθνών.

«Η ελευθερία δεν είναι δωρεάν», είπε. 

Το Breitbart αναφέρει: Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sun , ο Wallace προειδοποίησε: «Η σύγκρουση έρχεται μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας… είτε είναι ψυχρός πόλεμος είτε ζεστός, πόλεμος έρχεται».

«Πρέπει απλώς να αναγνωρίσουμε ότι για να αποτρέψουμε πρέπει απλώς να είσαι έτοιμος, να είσαι εξοπλισμένος και να σταθείς με τους φίλους και τους συμμάχους σου», είπε, προσθέτοντας ότι επομένως «χρειαζόμαστε μεγαλύτερο ποσοστό Δημόσιες δαπάνες για την άμυνα».

Προειδοποιώντας ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαρκέσει για έναν ακόμη χρόνο, ο Wallace συνέχισε: «Δεν είμαστε για μια περίοδο, είμαστε σε αυτήν μέχρι να νικήσετε τη Ρωσία και οι Ουκρανοί να πάνε σπίτι τους. Το μήνυμα της Βρετανίας στη Ρωσία είναι ότι δεν υποχωρούμε και δεν φεύγουμε».

Η μάχη για τις αμυντικές δαπάνες της Βρετανίας θα κορυφωθεί τον επόμενο μήνα, όταν ο επικεφαλής οικονομικών της κυβέρνησης, Τζέρεμι Χαντ, θα δημοσιεύσει τον εαρινό προϋπολογισμό του. Πετώντας μια μεταφορική βολή στα τόξα του ταμείου, ο Wallace είπε στην εφημερίδα: «Η ελευθερία δεν είναι δωρεάν».

Ο Μπεν Γουάλας δεν είναι μόνος στην αμυντική κοινότητα που θρηνεί για την εγκαταλειμμένη κατάσταση των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας στη Βουλή των Κοινοτήτων, τον βουλευτή των Τόρις της Ρωσίας, Tobias Ellwood, να λέει τον περασμένο μήνα ότι ο στρατός βρίσκεται σε «δεινή κατάσταση » και μετά να αποκόπτει περίπου 10.000 στρατιώτες από τις τάξεις της.

lumi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου