• Μια ειδική ράτσα υβριδικών σούπερ γουρουνιών από τον Καναδά άρχισε να ταξιδεύει νότια στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Οι χοίροι αποτελούν απειλή για την αυτοφυή άγρια ​​ζωή και μπορεί να αποδειχθούν δύσκολο να εξαλειφθούν.
  • Η εξάπλωση των χοίρων έχει αυξηθεί μόνο τα τελευταία χρόνια.

Μια υβριδική ράτσα σούπερ γουρουνιών —ένα μείγμα οικόσιτου χοίρου και αγριογούρουνου— κυκλοφορεί άγρια ​​στον Καναδά. Και τώρα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αρχικά διασταυρώθηκε για να βοηθήσει τους εκτρεφόμενους χοίρους να μεγαλώσουν και να ανεχτούν τις χαμηλές θερμοκρασίες του Καναδά, μια πτώση στην αγορά πριν από περίπου δύο δεκαετίες οδήγησε ορισμένους αγρότες να αφήσουν τους υβριδικούς χοίρους τους ελεύθερους. Τώρα τρέχουν πολύδωρεάν, σύμφωνα με το Field and Stream . Τα σούπερ γουρούνιαέρχονται νότια, πιθανότατα με κατεύθυνση προς τη Μοντάνα, τη Βόρεια Ντακότα, τη Μινεσότα και το Μίσιγκαν.

Το πρόβλημα? Τα σούπερ γουρούνια αποδεικνύεται δύσκολο να εξαλειφθούν.

«Το ότι μπορούν να επιβιώσουν σε ένα τόσο ψυχρό κλίμα είναι μια από τις μεγάλες εκπλήξεις αυτού του ζητήματος», λέει στο Field and Stream ο Ryan Brook, επικεφαλής του Canadian Wild Pig Research Project του Πανεπιστημίου του Saskatchewan .

Η ανθεκτικότητα στο κρύο των υβριδικών χοίρων σημαίνει ότι επιβιώνουν καλά. Αυτό σημαίνει ότι άλλα ιθαγενή είδη δεν το κάνουν. Ο Μπρουκ εξηγεί αναλυτικά:

«Τα άγρια ​​γουρούνια τρέφονται με οτιδήποτε. Καταβροχθίζουν τόνους χηνάρια και παπάκια την άνοιξη. Μπορούν να αφαιρέσουν ένα ελάφι με λευκή ουρά, ακόμη και έναν ενήλικα. Αρχικά, ήταν σαν "ουάου, αυτό είναι κάτι που μπορούμε να κυνηγήσουμε". Αλλά έχει γίνει ξεκάθαρο ότι απειλούν τα ελάφια, τις άλκες και ειδικά τα υδρόβια πτηνά μας. Για να μην αναφέρουμε τις ζημιές στις καλλιέργειες. Τα μειονεκτήματα ξεπερνούν κάθε όφελος που μπορεί να έχει ο αγριόχοιρος ως είδος που μπορεί να κυνηγηθεί».

Τα σούπερ γουρούνια έχουν ήδη διασχίσει τα διεθνή σύνορα, βυθίζοντας τουλάχιστον στη Βόρεια Ντακότα. Επομένως, αναμένετε ένα ακόμη μεγαλύτερο περιστατικό καθώς ο υβριδικός πληθυσμός αυξάνεται μόνο. Όπως και στη δημόσια συγκοινωνία, αν δείτε κάτι, πείτε κάτι. Ο ιστότοπος Squeal on Pigs το κάνει ακόμα πιο εύκολο.

Τα σούπερ γουρούνια έχουν γίνει έμπειρα στο να αποκρούουν τους κυνηγούς αναψυχής, μερικές φορές με ολόκληρα βυθομετρικά (ο όρος για μια ομάδα γουρουνιών, που γενικά καθοδηγούνται από ώριμες χοιρομητέρες) να γίνονται νυχτερινά για να αποφύγουν το κυνήγι. Άλλες φορές οι βυθομετρητές θα διασκορπιστούν, δυσκολεύοντας τον εντοπισμό τους, ή θα αλλάξουν τα μοτίβα τους και θα αποσυρθούν σε δάση ή υγροτόπους.

Η καλύτερη στρατηγική για να βασιλεύεις στα σούπερ γουρούνια ήταν η χρησιμοποίηση της ιδέας του Judas Pig, η οποία στερεώνει ένα κολάρο GPS σε ένα γουρούνι για να οδηγήσει τους υπεύθυνους του παιχνιδιού σε άλλα γουρούνια. Η εξαπάτηση μπορεί να είναι η μόνη μας ελπίδα.

popularmechanics.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com