Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ STOP.


Καραμανλής – Δένδιας η επόμενη ημέρα…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο εμβληματικός ηγέτης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης, των φιλελευθέρων, της μεσαίας αστικής τάξης, των οικογενειαρχών, των μεροκαματιάρηδων πολιτών, των υπερασπιστών της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεως των Ελλήνων!

Αυτήν τη ΝΔ γνωρίσαμε, με αυτήν μεγαλώσαμε, άσχετα τα όποια λάθη της κατά τη διάρκεια όλων αυτών των δεκαετιών, που έσπρωξαν αρκετούς στην πόρτα της εξόδου από τη συντηρητική παράταξη. Έμενε ωστόσο παρά τις κατά καιρούς επιδερμικές μεταλλάξεις της, το συντηρητικό κόμμα με όλα τα παραπάνω ιδεολογικά γνωρίσματα!

Μέχρι την ώρα που ανέλαβε τα ηνία της ο Κυριάκος Μητσοτάκης, “δηλητηριάζοντάς την” με στοιχεία πολιτικά πέραν των ιδεολογικών της γνωρισμάτων και πεποιθήσεων!

“Εκσυγχρονιστές” του ολετήρα πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, διεθνιστές του πολιτικού κομήτη, κόμματος “Ποτάμι”, αριστεροί εθνομηδενιστές, ακόμη και πρώην ΚΚΕδες, εισήλθαν στη γαλάζια πολυκατοικία, διώχνοντας τους ιδιοκτήτες της ΝΔ, μετατρέποντας το κόμμα σε έναν πολιτικό αχταρμά, που σε κανένα σημείο δεν αναγνωρίζεται ως το πάλαι ποτέ συντηρητικό κόμμα!

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης αυτής της Παράταξης, ο Κώστας Καραμανλής πολλές φορές προσπάθησε να νουθετήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ρυμουλκώντας τον στις ιδεολογικές – καταστατικές ράγες της Παράταξης!

Ολετήρες των εθνικών θεμάτων Σημίτης – Μητσοτάκης…

Στο σημείο αυτό, ας θυμηθούμε μέρος παλαιότερων δηλώσεων του Κώστα Καραμανλή, που είχε για αποδέκτη τον σημερινό ένοικο του Μαξίμου!

«Είναι πράγματι αληθές ότι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τον κ. Σημίτη και όσους συμμερίζονται τις απόψεις του. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία και δεν την θέτουμε στην κρίση κανενός. Μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Διαφορετικές αντιλήψεις θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο»!

Και αλήθεια, ποιες είναι οι αντιλήψεις του κ. Κώστα Σημίτη;

Μα η υπεράσπιση των Συμφωνιών της Μαδρίτης και του Ελσίνκι, που υπέγραψε η δική του κυβέρνηση!

Της Συμφωνίας της Μαδρίτης που συνυπέγραψε ο Κώστας Σημίτης με τον Τούρκο Πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ στις 8 Ιουλίου 1997, όπου με απόλυτη ενθάρρυνση των ΗΠΑ νομιμοποιήθηκαν οι τουρκικές απαιτήσεις και ισχυρισμοί περί “γκρίζων ζωνών” στο Αιγαίο Πέλαγος!

Της απόφασης της ΕΕ που στις 10-11 Δεκεμβρίου 1999 αποφάσισε διά μέσω του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνήλθε στο Ελσίνκι της Φιλανδίας να πιέσει την Ελλάδα, ώστε να επιλυθούν οι εκκρεμείς συνοριακές διαφορές με την Τουρκία με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης!

Που όπως κατάγγελλε ο Κώστα Καραμανλής:

«Πρόσθετη απόδειξη των κινδύνων που περιέκλειε το Ελσίνκι είναι ότι αυτό ενταφιάστηκε και τυπικά τον Ιανουάριο 2015, από την κυβέρνηση Σαμαρά. Με δήλωση που κατέθεσε ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στα Ηνωμένα Έθνη, η χώρα μας δεν αναγνωρίζει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης για θέματα εδαφικής μας κυριαρχίας, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών μας υδάτων.»!

Σημίτης – Μητσοτάκης έβλεπαν ως εχθρό τους τον Κώστα Καραμανλή…    

Πάμε τώρα στο πλέον αποκαλυπτικό, που απέκρυψαν διαχρονικά όλα τα Συστημικά ΜΜΕ! Του βιβλίου “Η στρατηγική του Ελσίνκι, 20+1 χρόνια μετά”, που δεν είναι συγγραφή του Κώστα Σημίτη και μόνο! Είναι του Κώστα Σημίτη, του Παύλου Αποστολίδη, του Τάσσου Γιανίτση, του Χρήστου Στυλιανίδη, του Παναγιώτη Ιωακειμίδη και του Πέτρου Λιάκουρα!

Μάλιστα! Μεταξύ των συγγραφέων αυτού του βιβλίου, όπου αναδεικνύονται τα “εθνικά οφέλη” από τις συμφωνίες της Μαδρίτης και του Ελσίνκι και κατηγορείται σκαιότατα ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επειδή διαδεχόμενος το 2004 τον Κώστα Σημίτη, δεν συνέχισε την ενδοτική του πολιτική στο ζήτημα των παραπάνω συμφωνιών, είναι και ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης!

Αλλ΄ όμως υπάρχει και συνέχεια, αφού στο ΕΛΙΑΜΕΠ δεν άρεσε καθόλου η τότε εθνική συμπόρευση Καραμανλή – Δένδια! Δεν άρεσε που μέσα στην Τουρκία, Έλληνας πολιτικός σήκωσε το ανάστημά του, όπως μόνο Έλληνες έχουν μάθει να κάνουν!

Έτσι το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο κ. Παναγιώτης Ιωακειμίδης (ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου του κ. Σημίτη) με μεταγενέστερο άρθρο του των γεγονότων της Άγκυρας, εξαπέλυσε επίθεση στον Νίκο Δένδια, αφού προφανώς έπρεπε σαν ραγιάς (ο Νίκος Δένδιας) να σκύψει το κεφάλι στον Τούρκο! Έπρεπε να σιωπήσει! Έπρεπε να συναινέσει στις παράλογες αξιώσεις των Τούρκων σε Αιγαίο και Δυτική Θράκη! Ονομάζοντας τον Νίκο Δένδια ως “διπλωμάτη του μεγάφωνου”!

«Κανένας δεν προσδοκούσε θεαματικά πρακτικά αποτελέσματα πάνω στα επίμαχα θέματα υψηλής πολιτικής από την πρώτη διμερή συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα (σ.σ. Απρίλιος του 2021). Αλλά δεν περίμενε βεβαίως και μια δημόσια ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο Υπουργών. Αντιπαράθεση η οποία μοιραίως επισκιάζει τις ιδιαίτερα θετικές πτυχές των συναντήσεων τόσο με τον κ. Τσαβούσογλου όσο και με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν….

Η δημόσια αντιπαράθεση πάνω στις γνωστές θέσεις των δύο πλευρών θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και μάλιστα με αυτό τον ιδιαίτερα έντονο τρόπο. Και οι δύο υπουργοί θα έπρεπε να αποφύγουν να αναφερθούν σε λεπτομέρειες πάνω στα επίμαχα θέματα και πρώτος βέβαια ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας (σ.σ. πάλι καλά) ο οποίος παρέσυρε (;) τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών σε λεπτομερή ανταπάντηση….

Πάντως, στην πολιτική σφαίρα έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζεις πότε να μιλάς και πότε να σιωπάς. Η διπλωματία του μεγαφώνου δεν οδηγεί πουθενά…»!

Αλλά όπως είχα τότε γράψει σε κείμενά μου, το Μαξίμου ήταν και είναι σε συνεχή βέρτιγκο!

Αφού καταρχήν οι δηλώσεις – απαντήσεις τότε του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η κυβέρνηση του οποίου ακύρωσε επί της ουσίας τις Συμφωνίες της Μαδρίτης (1997) και του Ελσίνκι (1999) και ακολούθως η υπεράσπιση εθνικής πολιτικής από τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια στην Άγκυρα, προσπάθησαν να νουθετήσουν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να απαγκιστρωθεί από το βάραθρο της λησμονιάς και της ανυποληψίας, που τον οδηγεί το Συμβουλευτικό του Όργανο περί της εξωτερικής πολιτικής, το ΕΛΙΑΜΕΠ!

Καραμανλής: Οι τηλεφωνικές υποκλοπές ήταν προϊόν νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας…

Πέραν όμως της υπεράσπισης των εθνικών θεμάτων, από τον όλεθρο που τα οδηγούν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης και ΕΛΙΑΜΕΠ, ο Κώστας Καραμανλής δε μάσησε τα λόγια του και σε κοινωνικά ζητήματα!

Όπως για το μεγάλο κυβερνητικό σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων – υποκλοπών!

Όπου το περασμένο καλοκαίρι από τα Ανώγεια της Κρήτης έκανε ηχηρότατη παρέμβαση – καταγγελία κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Μάλιστα, εκείνη η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, είχε ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί έγινε σε εκδήλωση που αφορούσε τον Ιωάννη Κεφαλογιάννη! Αφού η κόρη του Όλγα Κεφαλογιάννη, ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τους διεκδικητές – μνηστήρες για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, που οσονούπω πλησιάζει!

“Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια  δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου”

είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής!

Εκεί από την Κρήτη όμως, ο Κώστας Καραμανλής αποκάλυψε και την αλαζονεία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφιερώνοντάς του κρητική μαντινάδα:

«Άλλο το να ΄σαι αετός και άλλο να τον κάνεις. Άλλο το να θωρείς κορφές και άλλο να τις φτάνεις»!

 Καραμανλής τελειώνει Μητσοτάκη…  

Από εκείνη την χρονική στιγμή, για τον Κώστα Καραμανλή δεν υπήρχε επιστροφή! Η προσπάθειά του, ώστε να νουθετήσει τον Πρωθυπουργό και να προσπαθεί να του υπενθυμίζει ποιου κόμματος ηγείτο, απέτυχε! Η υπομονή του εξαντλείτο! Υπομονή που είχε να κάνει με τη διάσωση της ΝΔ από εκλογική κατρακύλα!

Έτσι φτάσαμε στην προχθεσινή δημόσια τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού και ο οποίος δήλωσε:

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες»!

Δηλαδή, θύμισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως δεν είναι ιδιοκτήτης της ΝΔ αλλά ενοικιαστής – μουσαφίρης της!

Του υπενθύμισε πως δεν έχει καμιά θέση σε αυτήν την ΝΔ της ιδεολογικής μετάλλαξης, που εκείνος πρόδωσε τις αρχές και τις αξίες της!

Αυτή η τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού, πιστεύω πως ήλθε με πολύ πόνο ψυχής, με πολύ σκέψη! Γιατί είναι μια συγκλονιστική απόφαση, που συνθλίβει τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη! Αφού αίρει την συμμετοχή και τη στήριξη στη σημερινή ΝΔ!

Επακόλουθο ήταν λοιπόν να προκληθεί ιδιαίτερος εκνευρισμός στο Μαξίμου, αφού ο Κώστας Καραμανλής ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός στις δηλώσεις του και ήδη οι πληροφορίες μου λέγουν, πως ιδιαίτερα στη Βόρειο Ελλάδα γίνεται ο κακός χαμός!

Σε μια χρονική στιγμή που και στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται της κακομοίρας με ευθεία αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα!

Ο Καραμανλής δεν θα πει όχι για Πρωθυπουργός Οικουμενικής κυβέρνησης…

Όμως ο Κώστας Καραμανλής με αυτές τις δηλώσεις του ανήγγειλε το τέλος της κοινοβουλευτικής του διαδρομής μετά από 34 χρόνια!

Όχι όμως το τέλος της πολιτικής του διαδρομής!

Μιας αυριανής ημέρας, που δεν αποβλέπει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως ορισμένοι “λαγοί” των Συστημικών ΜΜΕ θέλουν να προσδώσουν στον Κώστα Καραμανλή για να τον μειώσουν πολιτικά!

Αν ήθελε ο Κώστας Καραμανλής να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν τότε, που με υπόδειξή του, έγινε ο Προκόπης Παυλόπουλος!

Ο Κώστας Καραμανλής – σύμφωνα με πληροφορίες μου και τις οποίες έχω διατυπώσει και κατά το παρελθόν – περιμένει τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των διπλών, ενδεχομένως και τριπλών εκλογών!

Περιμένει, ως η πλέον εμβληματική προσωπικότητα, απαλλαγμένος από κομματική ταμπέλα, να υποδειχθεί διακομματικά ως Οικουμενικός Πρωθυπουργός, με εύρος ζωής αυτής της κυβερνήσεως από 6 μήνες – 3 χρόνια! Διάστημα κατά το οποίο θα συντελεστούν – ήδη συντελούνται – κοσμογονικές παγκόσμιες αλλαγές!

Η οικουμενικότητα Καραμανλή ενισχύεται και από το γεγονός, πως ένα από τα εκλογικά αφηγήματα νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις προσεχείς εκλογές εξέπνευσε!

Ποιο ήταν αυτό;

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επένδυε στις εκλογές με το τρομοκρατικό αφήγημα τουρκικής επίθεσης κατά της Ελλάδος, εν μέσω ακυβερνησίας στην χώρα μας! Τούτο εξανεμίσθηκε μετά τις φονικές δυο σεισμικές δονήσεις στη γείτονα χώρα!

Έτσι μια διακομματική απόφαση, ώστε να ηγηθεί ο Κώστας Καραμανλής μιας Οικουμενικής κυβέρνησης, φαντάζει πλέον εφικτό σενάριο!

Συθέμελες αλλαγές προ των πυλών σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ…

Σε αυτήν την περίπτωση – και εκεί οδηγούνται οι εξελίξεις – των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων, θα έχουμε συθέμελες αλλαγές στη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ!

Όλοι θα είναι χαμένοι! Η ΝΔ που εκτιμώ πως θα συγκεντρώσει εκλογικά ποσοστά της τάξεως του 25% και έτσι θα τεθεί θέμα αρχηγίας στο κόμμα!

Που όπως εκτιμώ, επόμενος Πρόεδρος της ΝΔ θα είναι ο Καραμανλικός Νίκος Δένδιας και ο οποίος θα γίνει Πρωθυπουργός με την λήξη της θητείας Κώστα Καραμανλή ως Πρωθυπουργός Οικουμενικής κυβερνήσεως!

Θα υπάρξει ζήτημα αρχηγίας και στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο επί 4 χρόνια δεύτερος Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον χειρότερο Πρωθυπουργό της Μεταπολιτεύσεως!

Επίσης στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, εάν τα ποσοστά του κυμανθούν στο 10%, και που θα είναι πέραν των επιθυμιών και προσδοκιών που έφερε η νίκη Νίκου Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος!

Αυτές οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και εφ΄ όσον πραγματοποιηθούν, θα είναι καλές για τον Τόπο μας, αλλά και για τα 3 μεγάλα κόμματα, που θα πρέπει να αναθεωρήσουν την πολιτική τους περπατησιά, προκειμένου να μην οδηγηθούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Ως εκ των παραπάνω, κοντός ψαλμός αλληλούια!!

egerssi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου