Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Λουκέτο σε καταστήματα Public.

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης με στόχο την περιστολή των δαπανών και τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η εταιρεία Retailworld που διαχειρίζεται την αλυσίδα Public κλείνει καταστήματα της αλυσίδας.

Την περασμένη Τετάρτη έβαλε ξαφνικά λουκέτο σε δύο καταστήματά της στο Αργος και στο Αγρίνιο. Η απόφαση ανακοινώθηκε και υλοποιήθηκε αυθημερόν, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση ή προειδοποίηση των εργαζομένων. Οι αποζημιώσεις καταβλήθηκαν αυθημερόν και τα καταστήματα έκλεισαν οριστικά στη λήξη του  ωραρίου λειτουργίας τους.

Το σωματείο εργαζομένων στα Public αντέδρασε άμεσα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κατάστημα στο Σύνταγμα. Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι το κλείσιμο πραγματοποιείται ενώ η εταιρεία επενδύει 10 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση καταστημάτων. Επισημαίνει επίσης ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μερική απασχόληση.

Η Retailworld.-Καταστήματα Public ανήκει στο Ομιλο Olympia Group  του Πάνου Γερμανού, στον οποίο ανήκουν επίσης η βιομηχανία μπαταριών Sunlight και σειρά εταιρειών του τομέα πληροφορικής και ψηφιακής τεχνολογίας.

sofokleousin.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου