Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Ο πρόεδρος του Μεξικού πόσταρε φωτογραφία που λέει ότι δείχνει... μυθολογικό ον των Μάγια!

 Αίσθηση έχει προκαλέσει στο Μεξικό μια αλλόκοτη φωτογραφία από τη ζούγκλα την οποία δημοσίευσε το Σαββατοκύριο ο πρόεδρος της χώρας, σχολιάζοντας ότι «φαίνεται να απεικονίζει» ένα πλάσμα της μυθολογικής παράδοσης των Μάγια.

Ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, ο οποίος είναι γνωστός για την αγάπη του για τις δοξασίες και τις παραδόσεις των αυτοχθόνων πληθυσμών της πατρίδας του, πόσταρε την επίμαχη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter και έγραψε ότι η εικονιζόμενη θολή φιγούρα «φαίνεται να είναι ένα aluxe», ένα σκανδαλιάρικο πνεύμα της λαϊκής παράδοσης που γέννησε ο αρχαίος πολιτισμός των Μάγια, παρόμοιο με ξωτικό.

Σύμφωνα με τον Ομπραδόρ, η παράξενη φωτογραφία τραβήχτηκε από έναν Μεξικανό μηχανικό που εργαζόταν σε ένα προτζεκτ στη ζούγκλα της χερσονήσου Γιουκατάν, για την κατασκευή μιας τουριστικής σιδηροδρομικής γραμμής.«Μοιράζομαι μαζί σας δύο φωτογραφίες από την επιτήρηση των έργων της Tren Maya. Η μία τραβήχτηκε πριν από τρεις μέρες από έναν μηχανικό και φαίνεται να δείχνει ένα aluxe. Την άλλη την τράβηξε ο Diego Prieto και δείχνει ένα υπέροχο γλυπτό της προϊσπανικής περιόδου στο Εκ Μπαλάμ», έγραψε ο Μεξικανός πρόεδρος, σχολιάζοντας τον μυστικισμό που αποπνέουν αυτές οι εικόνες.

Η δεύτερη φωτογραφία της ανάρτησης του Ομπραδόρ δείχνει ένα αρχαίο ανάγλυφο ενός υπερφυσικού πλάσματος.

Αν και δεν είναι σαφές εάν ο Ομπραδόρ σοβαρολογούσε κάνοντας το σχόλιο για το «aluxe», η ανάρτησή του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στη χώρα του και αναδημοσιεύτηκε από πολλά αμερικανικά ΜΜΕ.

Με πληροφορίες από New York Post.

Mexican president's alleged ancient Mayan elf, an "aluxe."
Mexico’s president claims the image at left was taken by a local engineer and shows a mythical Mayan elf called an “aluxe,” which is depicted in the ancient carving on the right.
lopezobrador_/Twitternypost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου