Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

«Παγκόσμιο μπλακ άουτ στις 24 Σεπτεμβρίου»- Πώς άρχισε η θεωρία συνωμοσίας.

Μία θεωρία συνωμοσίας έχει κατακλύσει την πλατφόρμα του TikTok το τελευταίο διάστημα, με πολλούς χρήστες να υποστηρίζουν πως θα υπάρξει παγκόσμιο μπλακ άουτ σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου.Οι ίδιοι αναφέρουν πως το μπλακ άουτ μπορεί να προκληθεί από μια… μεγάλη φυσική καταστροφή, από μια πυρηνική επίθεση, μια καταιγίδα ή μια μεγάλη επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Πώς ξεκίνησε η θεωρία συνωμοσίας.

Η αβάσιμη θεωρία ξεκίνησε με viral βίντεο του γερμανού επικεφαλής του CDU, Φρίντριχ Μερτς.

Συγκεκριμένα, ο Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως «όλοι θα θυμούνται πού βρίσκονταν στις 24 Σεπτεμβρίου». Ωστόσο, πρόκειται για λάθος του γερμανού βουλευτή, καθώς εννοούσε την 24η Φεβρουαρίου, δηλαδή την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η θεωρία πήρε και άλλες διαστάσεις όταν σε ένα επεισόδιο του «The Simpsons», στην 24η σεζόν, έγιναν αναφορές στην 24 Σεπτεμβρίου και το τέλος του κόσμου.

Χαρακτηριστικά, σε αυτό το επεισόδιο οι «Simpsons» φαίνεται να προετοιμάζονται για τη συντέλεια του κόσμου, επομένως δεν ήταν λίγοι όσοι υποστήριξαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως σήμερα πρόκειται να συμβεί ακόμα και η Αποκάλυψη…

Δεν έχουν τέλος.

Οι θεωρίες συνωμοσίας, πάντως, για τη σημερινή ημέρα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς επιστρατεύτηκαν τόσο το Ιουλιανό Ημερολόγιο όσο και η Πρωτοχρονιά των Εβραίων.

Για να υποστηρίξουν την εικασία τους, οι θιασώτες των θεωριών συνωμοσίας ισχυρίζονται ότι η 24η Σεπτεμβρίου στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο είναι ουσιαστικά η 11η Σεπτεμβρίου του Ιουλιανού Ημερολογίου.

Άλλοι επεσήμαναν ότι η σημερινή ημέρα είναι η αρχή του Ρος Ασανά (Rosh Hoshanah), δηλαδή της Πρωτοχρονιάς των Εβραίων, αν και αυτό είναι ανακριβές.

Οι επιθέσεις Ρώσων χάκερ.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν προειδοποιήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου ότι χάκερς της Μόσχας θα μπορούσαν να επιτεθούν εναντίον των συμμάχων της Ουκρανίας στοχεύοντας κρίσιμες υποδομές με κυβερνοεπιθέσεις. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, αυτό το σενάριο δεν έχει υλοποιηθεί σε μεγάλη έκταση.

Τρεις ομάδες φιλορώσων χάκερς φέρεται να εμπλέκονται στις κυβερνοεπιθέσεις αυτές. Πρόκειται για τις XakNet Team, Infoccentr και CyberArmyofRussia_Reborn. Η ομάδα Mandiant σε έκθεσή της έκανε λόγο για πρωτοφανή κατάσταση, επισημαίνοντας πως δεν έχει καταγράψει ποτέ ξανά τέτοιο όγκο κυβερνοεπιθέσεων, τόσους διαφορετικούς δράστες και τέτοιο συντονισμό.

Πηγή: in.gr

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου