Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Gharibabadi: Ο εμπλουτισμός δεν σταμάτησε στο Nατάνζ.

 


Τεχεράνη - IRNA - Ο πρέσβης του Ιράν στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) τόνισε ότι ο εμπλουτισμός δεν έχει σταματήσει στο Νατάνζ.

Σύμφωνα με το IRNA, ο "Kazem Gharibabadi", πρεσβευτής του Ιράν και μόνιμος εκπρόσωπος σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη σχετικά με το σχέδιο του Ιράν να σαμποτάρει το κέντρο εμπλουτισμού του Σαντάντ Αχμάντι: "Η ευθύνη για αυτό το σαμποτάζ βαρύνει το σιωνιστικό καθεστώς και τους υποστηρικτές του. "

Αποκάλεσε τον σκοπό αυτών των σαμποτάζ, συμπεριλαμβανομένης της αποδυνάμωσης του ηθικού και των προσπαθειών των πυρηνικών επιστημόνων, και είπε: «Η εμπειρία έχει δείξει ότι το Ισλαμικό Ιράν έχει αναδειχθεί ισχυρότερο από πριν μετά από αυτές τις απελπισμένες ενέργειες». 

Ο μόνιμος εκπρόσωπος του Ιράν στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας τόνισε ότι ο εμπλουτισμός δεν έχει σταματήσει στο Nατάνζ, προσθέτοντας ότι η διαδικασία αντικατάστασης κατεστραμμένων μηχανών IR-1 με 50% περισσότερη ισχύ εμπλουτισμού ξεκίνησε αμέσως και θα εγκατασταθούν νέα μηχανήματα στο συγκρότημα.

Ο Gharibabadi συνέχισε: "Επιπλέον, σε απάντηση σε αυτό το σαμποτάζ, έχουν προγραμματιστεί πολλά άλλα σημαντικά τεχνικά μέτρα που θα κοινοποιηθούν στον Οργανισμό αυτήν την εβδομάδα." 

Ανακοίνωσε επίσης την αποστολή επιστολής στον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας σχετικά, αναφέροντας ότι του ζητήθηκε να λάβει σαφή θέση ως προς αυτό, προκειμένου να καταδικάσει αυτήν την τρομοκρατική πράξη.

irna.ir

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ IRNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου