Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Η Ταξιαρχία Commando IDF ετοιμάζεται να πολεμήσει τη Χεζμπολάχ.

 Ανώτερος αξιωματούχος αναφέρει ότι η ταξιαρχία του IDF μπορεί να χτυπήσει τη Χεζμπολάχ μέσα στο Λίβανο, να δώσει ισχυρή απάντηση στις επιδρομές στο Ισραήλ.

Η Ταξιαρχία του Commando IDF ετοιμάζεται να πολεμήσει τη Χεζμπολάχ 1
Το IDF Commando Brigade ετοιμάζεται να πολεμήσει (Αρχείο: IDF / Creative Commons )

Η Ταξιαρχία του Commando IDF μπορεί να χτυπήσει μαχητές της Χεζμπολάχ και στόχους βαθιά στον Λίβανο, λέει ο συνταγματάρχης του Ταγματάρχη Kobi Heller. Η ελίτ δύναμη είναι επίσης ικανή να δώσει μια μαζική απάντηση στις εχθρικές επιδρομές στο Ισραήλ, είπε στο Ισραήλ Hayom καθημερινά σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Οι κομάντοι της IDF δημιούργησαν εξαιρετική συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία για να καταστήσουν δυνατή τη δράση βαθιά στο εχθρικό έδαφος, δήλωσε ο Heller. Ο στρατός μπορεί τώρα να φτάσει τα βασικά περιουσιακά στοιχεία της Χεζμπολάχ και να διακόψει τις δραστηριότητές του, αναγκάζοντας τον λιβανικό όμιλο να επενδύσει σημαντικά στην άμυνα, είπε.

Το Commando Brigade εκπαιδεύεται εντατικά στο εξωτερικό για να ενισχύσει την ικανότητά του να λειτουργεί σε άγνωστες τοποθεσίες. Οι Ειδικές Δυνάμεις θα αναπτυχθούν σύντομα στην Κύπρο για μια τεράστια άσκηση προσομοίωσης μάχης στο Λίβανο .

Διακοπή επιδρομών της Χεζμπολάχ.

Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο η Ταξιαρχία εκπαιδεύτηκε για να εκτελέσει μια νέα αποστολή: ταχεία επέμβαση σε περίπτωση διείσδυσης από τον Λίβανο ή τη Γάζα. Οι δυνάμεις των κομάντο θα κινητοποιηθούν γρήγορα για να αντιμετωπίσουν τρομοκρατικές επιδρομές που στοχεύουν πολίτες και στρατιωτικές βάσεις, ανέφερε η έκθεση.

Η Ταξιαρχία του Commando IDF προετοιμάζεται να πολεμήσει τη Χεζμπολάχ 2
Δύναμες ταχείας επέμβασης (Αρχείο: Eden Briand, IDF / Creative Commons )

Η Χεζμπολάχ δεν έχει πλήρη επίγνωση των τεράστιων δυνατοτήτων που αναπτύχθηκαν από τις μονάδες απόκρισης του IDF, δήλωσε ο συνταγματάρχης Heller. Ο στρατός θα αναπτύξει ένα μαζικό σώμα μαχητών με υψηλή εξειδίκευση για να μπλοκάρει τους επιτιθέμενους στα σύνορα και μετά να επιτεθεί σε εχθρικό έδαφος, είπε.

Η Ταξιαρχία Commando είναι ικανή να βλάψει σοβαρά τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ και να καταστρέψει τα όπλα και τις υποδομές της ομάδας, δήλωσε ο ανώτερος διοικητής. Προηγουμένως, ένας άλλος ανώτερος αξιωματικός προειδοποίησε ότι το IDF ετοιμάζει «εκπλήξεις» για τις ομάδες της Χεζμπολάχ που σκοπεύουν να επιτεθούν στο Ισραήλ.

Νέο δόγμα μάχης.

Στον επόμενο πόλεμο, η Ταξιαρχία IDF θα συνεργαστεί μαζί με την ελίτ Ghost Unit για την εξουδετέρωση των απειλών της Χεζμπολάχ. Ενώ οι Ειδικές Δυνάμεις επικεντρώνονται στην παράλυση των ελίτ ομάδων και βασικών εγκαταστάσεων της τρομοκρατικής ομάδας, η Ghost θα κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό και την εξάλειψη πυραυλικών κυττάρων στον Λίβανο.

Συγκεκριμένα, το νέο δόγμα μάχης του IDF τονίζει τη χρήση μονάδων ελίτ και τεράστιου πυρ για να καταστρέψει γρήγορα πολλούς εχθρικούς στόχους. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης πολεμικής ασκήσεως, η Πολεμική Αεροπορία προσομοίωσε επιθέσεις σε 3.000 στόχους της Χεζμπολάχ σε μια μέρα.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ, Γιαάκοφ Αμντρόρ ,ζήτησε μακρά επιχείρηση να κατεδαφίσει τη Χεζμπολάχ στην επόμενη σύγκρουση στο Λίβανο.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL RADAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου