Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Τι κρύβεται πίσω από το μυστηριώδες Seneca Guns;

Μερικοί επιστήμονες έχουν εργαστεί για το μυστήριο χρησιμοποιώντας σεισμικά δεδομένα για να εντοπίσουν την προέλευση αυτών των κουδουνισμάτων και των  εκρήξεων. Αλλά σύμφωνα με τα νέα ευρήματά τους που παρουσιάστηκαν στην AGU 2020 … το μυστήριο συνεχίζεται 😉 !

Τι είναι τα Seneca Guns;

Η προέλευση του ονόματος Seneca Guns δεν προέρχεται από τη Βόρεια Καρολίνα, αλλά από τη λίμνη Seneca στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης, όπου οι δυσοίωνοι ήχοι είχαν αναφερθεί για αιώνες και περιγράφηκαν για πρώτη φορά το 1850 από τον συγγραφέα Τζέιμς Φενιμόρ Κούπερ στη διήγησή του «Η λίμνη Οπλο." 

« Είναι ένας ήχος που μοιάζει με την έκρηξη ενός βαρύ πυροβολικού, που δεν μπορεί να αποδοθεί σε κανέναν από τους γνωστούς νόμους της φύσης. […] Η έκθεση είναι βαθιά, κοίλη, μακρινή και επιβλητική. Η λίμνη φαίνεται να μιλάει στους γύρω λόφους, οι οποίοι στέλνουν πίσω τους απόηχους της φωνής της με ακριβή απάντηση. Δεν υπήρξε ποτέ ικανοποιητική θεωρία που να εξηγεί αυτούς τους θορύβους », έγραψε ο Κούπερ.

Εν τω μεταξύ, οι παράκτιοι κάτοικοι της Βόρειας Καρολίνας αναφέρουν συχνά τις μυστηριώδεις εκρήξεις, με εξηγήσεις που κυμαίνονται από μακρινές καταιγίδες ή σεισμούς, έως εκρήξεις λατομείων ή ακόμη και στρατιωτικές ασκήσεις.

Η νέαΑλλά προς το παρόν, τα εκρηκτικά Seneca Guns παραμένουν μυστήριο. επιστήμη για τα Seneca Guns.

Για να αποκρυπτογραφήσουν την προέλευση αυτών των μυστηριωδών  θορύβων, οι επιστήμονες μπήκαν σε λογαριασμούς που χρονολογούνται από το 2013, για να δημιουργήσουν έναν κατάλογο παρατηρήσεων.

Στη συνέχεια συνέκριναν αυτά τα περιστατικά με δεδομένα που συλλέχθηκαν από το  EarthScope Transportable Array , ένα δίκτυο 400 ατμοσφαιρικών αισθητήρων και σεισμογραφιών, που βρίσκονται επί του παρόντος στην Αλάσκα, αλλά εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Καρολίνα μεταξύ του 2013 και του 2015.

Τα σήματα που σχετίζονται με τους θορύβους κυμαίνονταν από περίπου 1 δευτερόλεπτο έως σχεδόν 10 δευτερόλεπτα, με τον σταθμό κοντά στο Cape Fear να λαμβάνει τα πιο εμφανή σήματα .

Η περιοχή του Cape Fear είναι επίσης γνωστή για πολλά συμβάντα Seneca Gun. Ωστόσο, η συστοιχία των αισθητήρων δεν ήταν αρκετά πυκνή για να εντοπίσει από πού προέρχονταν τα σήματα και θα απαιτηθούν περισσότερα δεδομένα για την ανίχνευση αυτών των μεγάλων κτυπημάτων.

Τα Seneca Guns δεν δημιουργούνται από σεισμούς.

Αν και τα Seneca Guns μπορούν να προκαλέσουν κλονισμό στο έδαφος, οι επιστήμονες δεν βρήκαν κανένα σεισμό που να συμπίπτει με τα γεγονότα, αποκλείοντας αποτελεσματικά την ανακίνηση του εδάφους ως αιτία αυτών των εκρήξεων.

Τα Seneca Guns είναι ένα ατμοσφαιρικό φαινόμενο.

« Σε γενικές γραμμές, πιστεύουμε ότι πρόκειται για ατμοσφαιρικό φαινόμενο - δεν πιστεύουμε ότι προέρχεται από σεισμική δραστηριότητα, υποθέτουμε ότι διαδίδεται μέσω της ατμόσφαιρας και όχι από το έδαφος. Τα δεδομένα στα οποία έχω επικεντρωθεί περισσότερο σε αυτό το έργο είναι δεδομένα υπερήχων και όχι σεισμικά », δήλωσε ο Bird στη Livescience.

Μια ατμοσφαιρική εξήγηση θα μπορούσε να είναι οι βολίδες- μετεωρίτη. Μια άλλη πιθανότητα θα μπορούσε να είναι γεγονότα που προέρχονται από τον ωκεανό, όπως η συντριβή πολύ μεγάλων κυμάτων ή βροντές πολύ υπεράκτια.

Ορισμένα στρατιωτικά αεροπλάνα που πετούν στην περιοχή έχουν σπάσει το ηχητικό φράγμα, οπότε μερικοί από τους ήχους «όπλο» μπορεί, στην πραγματικότητα, να είναι ηχητικοί βραχίονες .

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου