Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Η Ρωσία και η Κίνα ολοκληρώνουν την πρώτη τους διασυνοριακή γέφυρα μεγάλης οδού (VIDEO)

Η κατασκευή μιας γέφυρας πάνω από τον ποταμό Amur για τη σύνδεση της Ρωσίας και της γειτονικής Κίνας έχει ολοκληρωθεί στην Άπω Ανατολή. Ο ιστορικός δρόμος είναι ο πρώτος του είδους του μεταξύ των δύο κρατών και έχει ως στόχο να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς.

Η γέφυρα συνδέει τις πόλεις Heihe στη βόρεια Κίνα και τη μακρινή ανατολική πόλη της Ρωσίας Blagoveshchensk που βρίσκεται στις απέναντι όχθες του ποταμού Amur, επίσης γνωστή ως Heilongjiang από τους Κινέζους. Η γέφυρα έχει μήκος πάνω από 1 χιλιόμετρο και είναι μέρος ενός σημαντικού έργου αυτοκινητόδρομου δύο λωρίδων 19,9 χιλιομέτρων (12,4 μίλια).
Το φιλόδοξο έργο κατασκευής 300 εκατομμυρίων δολαρίων ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016 και τα δύο τμήματα της μαζικής καλωδιακής γέφυρας συνδέθηκαν στα τέλη Μαΐου. Το νέο ορόσημο επετεύχθη την Παρασκευή, όταν οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν το τέλος των κατασκευαστικών έργων ανοίγοντας το δρόμο για τα εγκαίνεια που έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2020.
"Η γέφυρα έχει στρατηγική σημασία για εμάς. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή προοπτική για την περιοχή μας ", δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Amur, Βασίλι Ορλόφ, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του έργου.
Οι σκληρές καιρικές συνθήκες της ψυχρής περιοχής παρεμποδίζουν το διασυνοριακό εμπόριο εδώ και χρόνια, αλλά το φιλόδοξο σχέδιο θέλει να λύσει αυτό το πρόβλημα. Μετά την έναρξη της διαδρομής, ο όγκος του φορτίου θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 8 φορές σε 4 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Κοζλόφ, τον Ρώσο Υπουργό Ανάπτυξης της Άπω Ανατολής.
Η νέα γέφυρα θα πρέπει επίσης να ενισχύσει τον τουρισμό, αυξάνοντας την ροή τουριστών από την Κίνα σε 2 εκατομμύρια. Ωστόσο, αρχικά οι τουρίστες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δρόμο, καθώς θα είναι διαθέσιμος μόνο στα φορτηγά φορτίου. Θα χρειαστεί άλλο έναμιση χρόνο  για να χτιστεί ένα σημείο διέλευσης το οποίο θα επιτρέπει τη μεταφορά επιβατών, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών λεωφορείων, για να διασχίσουν τη γέφυρα.
Ωστόσο, οι τουρίστες θα μπορούσαν να προσφέρουν έναν πιο βολικό και έναν ακόμη φθηνότερο τρόπο να φτάσουν στην άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον Kozlov, καθώς η Ρωσία κατασκευάζει επίσης ένα συρματόσχοινο πέρα ​​από τον ποταμό Amur.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου