Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα θα έχουν Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με «μήνυμα στον κόσμο».

Το Ιράν, η Κίνα και η Ρωσία θα πραγματοποιήσουν τις ερχόμενες εβδομάδες τις πρώτες κοινές ασκήσεις πολέμου, οι οποίες λένε οι ηγέτες ότι αποσκοπούν να στείλουν ένα «μήνυμα στον κόσμο» σχετικά με την αυξημένη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ τους.Ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχάνι

Ο κυβερνήτης του ναυτικού του Ιράν, ο υποναύαρχος Hossein Khanzadi, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα συνεργαστεί με τη Μόσχα και το Πεκίνο εντός του επόμενου μήνα για να διεξαγάγει τις μαζικές ασκήσεις πολέμου.
«Όταν μιλάμε για κοινά πολεμικά παιχνίδια, μιλάμε για δύο ή περισσότερες χώρες με υψηλό επίπεδο σχέσεων σε διάφορους πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς, οι οποίοι κορυφώνονται με τη συνεργασία στον στρατιωτικό τομέα, με τα παιχνίδια να είναι το υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας , Δήλωσε ο Χαντζάντι σε δηλώσεις του στον κρατικό ελεγχόμενο τύπο του Ιράν.
"Ένας κοινός πόλεμος πολλών χωρών, είτε επί της ξηράς, είτε στη θάλασσα είτε στον αέρα, δείχνει μια αξιοσημείωτη επέκταση της συνεργασίας μεταξύ τους", δήλωσε ο στρατιωτικός ηγέτης.
Οι κοινές ασκήσεις πολέμου θα αποσκοπούν στην αποστολή ενός μηνύματος στον κόσμο, ιδιαίτερα στα δυτικά έθνη, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν προσπαθήσει να περιορίσουν τις διευρυνόμενες στρατιωτικές φιλοδοξίες του Ιράν.
"Η κοινή μάχη μεταξύ του Ιράν, της Ρωσίας και της Κίνας, η οποία ελπίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, φέρνει το ίδιο μήνυμα στον κόσμο, ότι οι τρεις αυτές χώρες έχουν φτάσει σε ένα ουσιαστικό στρατηγικό σημείο στις σχέσεις τους, κοινά συμφέροντα και μη συμμεριζόμενος, εννοώ τον σεβασμό που έχουμε για τα εθνικά συμφέροντα του άλλου ", ανέφερε ο Khanzadi.
Ο ιρανός στρατιωτικός ηγέτης τόνισε τη σημασία της διενέργειας στρατιωτικών ασκήσεων στη θάλασσα, όπου η Ισλαμική Δημοκρατία ήταν ιδιαίτερα ενοχλητική για τα δυτικά έθνη. Τα ιρανικά ναυτικά πλοία παρενοχλούν συστηματικά τα αμερικανικά στρατιωτικά πλοία και έχουν παίξει ρόλο σε διάφορες δολιοφθορές που αποσκοπούν στη διακοπή των διεθνών θαλάσσιων λωρίδων.
"Το Wargame επιδιώκει να παραδώσει αυτό το μήνυμα στον κόσμο ότι κάθε είδους ασφάλεια στη θάλασσα πρέπει να περιλαμβάνει τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερόμενων χωρών. Δεν δεχόμαστε το είδος της ασφάλειας που καλύπτει μόνο τα οφέλη μιας συγκεκριμένης χώρας σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και η οποία παραβλέπει την ασφάλεια των άλλων ", δήλωσε ο Khanzadi. "Οι θάλασσες, που χρησιμοποιούνται ως πλατφόρμα για τη διεξαγωγή παγκόσμιου εμπορίου, δεν μπορούν να είναι αποκλειστικά επωφελείς για ορισμένες εξουσίες.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FREE BEACON : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου