Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Νέο Παλαιστινιακό κτύπημα με 2 πυραύλους στο νότιο Ισραήλ.

Iron Dome interceptor missiles are fired at incoming rockets from the Gaza Strip over the town of Sderot in southern Israel on November 26, 2019. (Screen capture: Hadashot Bitcachon Sadeh)
Οι τρομοκράτες εκτόξευσαν δύο πυραύλους στο νότιο Ισραήλ την Τρίτη το βράδυ, καθώς οι Παλαιστίνιοι σημάδεψαν μια «ημέρα οργής» σε απάντηση σε μια πρόσφατη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για την υποστήριξη ισραηλινών οικισμών, ανέφερε ο στρατός.
Όγκος 90%


Οι τρομοκράτες εκτόξευσαν δύο πυραύλους στο νότιο Ισραήλ την Τρίτη το βράδυ, καθώς οι Παλαιστίνιοι σημάδεψαν μια «ημέρα οργής» σε απάντηση σε μια πρόσφατη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για την υποστήριξη των ισραηλινών οικισμών, ανέφερε ο στρατός.

Ένα από τα βλήματα καταρρίφθηκε από στρατιώτες που λειτουργούσαν το σύστημα πυραυλικής άμυνας Iron Dome. 
Ο 2ος πύραυλος χτύπησε σε χωράφια στην περιοχή Sha'ar Hanegev του νότιου Ισραήλ.
Δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές από τις ρουκέτες, αν και μία γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά όταν έπεσε ενώ πήγαινε σε καταφύγιο.
Με τις ρουκέτες ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού στη νότια πόλη Sderot και στις γύρω κοινότητες.
Η επίθεση από τη Γάζα ήρθε μετά από μια ημέρα διαμαρτυρίας χιλιάδων Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, σε απάντηση σε πρόσφατη ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι δεν πιστεύει πλέον ότι οι ισραηλινοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Στα ισραηλινά σημεία ελέγχου κοντά στη Ραμάλα, τη Βηθλεέμ και τη Χεβρώνα, δεκάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στις ισραηλινές δυνάμεις που απάντησαν με δακρυγόνα.
Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρώς, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης των Παλαιστινίων.
Οι επιθέσεις ακολούθησαν αρκετές μέρες σχετικής ηρεμίας στο μέτωπο της Γάζας ύστερα από έξαρση μεταξύ του Ισραήλ και της τρομοκρατικής οργάνωσης Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ νωρίτερα αυτό το μήνα.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου